Η ποσόστωση φέρνει ανατροπές στα ψηφοδέλτια της εκλογική Περιφέρειας Πρέβεζας | Epirus World

Η ποσόστωση φέρνει ανατροπές στα ψηφοδέλτια της εκλογική Περιφέρειας Πρέβεζας

Σχέδιο νόμου για την ποσόστωση των ψηφοδελτίων, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων κατέθεσε στη Βουλή, πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο Εσωτερικών.  Το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο προβλέπει  την αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών στο 40% των ψηφοδελτίων, ανά εκλογική περιφέρεια, για τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ επίσης προβλέπει την ίδρυση συμβουλίων ισότητας σε δηµους και περιφέρειες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση η αλλαγή αυτή θα λειτουργήσει ως εργαλείο ουσιαστικής ισότητας και ως μέσο βελτίωσης της ποιότητας της αντιπροσωπευτικής δηµοκρατίας.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια φέρνει ανατροπές και δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς κάποιοι από εκεί που φαίνεται πως είχαν κλειδώσει την υποψηφιότητα τους, θα μείνουν τελικά απ’ έξω …

Για παράδειγμα όσον αφορά την εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας το ΚΙΝ.ΑΛ έχει ήδη ανακοινώσει 3 υποψήφιους άνδρες, τον Κωνσταντίνο Κωνή, τον Κώστα Σταύρο και τον Πεπόνη Χρήστο, ενώ και η Νέα Δημοκρατία, μετά τον Στέργιο Γιαννάκη, τον Σπύρο Κυριάκη και την Σέβη Κονταξή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσανατολίζονταν να εντάξει στο ψηφοδέλτιο της και τον Γιώργο Κολοβάτσιο.

Το νέο νομοσχέδιο λοιπόν, έχει ήδη προκαλέσει πονοκέφαλο στα κομματικά επιτελεία, τα οποία θα πρέπει να αλλάξουν εντελώς τον σχεδιασμό τους.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου