Μέτρα για τα αδέσποτα στο Ζαγόρι | Epirus World

Μέτρα για τα αδέσποτα στο Ζαγόρι

Μια σημαντική εξέλιξη υπήρξε το τελευταίο διάστημα στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων σκυλιών που είναι αρκετά και στο Ζαγόρι.

Ο Δήμος ανέθεσε ήδη σε ιδιώτη κτηνίατρο από τα Γιάννινα (πρόσφατα υπογράφτηκε η σύμβαση ποσού 5.000 ευρώ για το 2019) τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την στείρωση, αντιλυσσικό εμβολιασμό και τοποθέτηση μικροτσίπ  στα ζώα.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Άγγελος Αρμένης, περισσότερα από  15 αδέσποτα σκυλιά από χωριά του Ζαγορίου έχουν στειρωθεί μέχρι τώρα, εμβολιάστηκαν και τους τοποθετήθηκε μικροτσίπ με την ένδειξη «Αδέσποτο Δήμος Ζαγορίου». Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος, παρόλο που όπως επισημάνθηκε κατά την ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο η πολιτεία οφείλει να βρει άλλες λύσεις και να μην επωμίζονται οι Δήμοι που δεν διαθέτουν υποδομές και προσωπικό αυτή την υποχρέωση και φυσικά οι ίδιοι οι πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στο δρόμο.  
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου