Λαμπρή παρέλαση με «Μακεδονία Ξακουστή…» | Epirus World

Λαμπρή παρέλαση με «Μακεδονία Ξακουστή…»

«Μακεδονία Ξακουστή..» Ούτε μία, ούτε δύο… Πάνω από έξι φορές ακούστηκε στην παρέλαση που έγινε στα Γιάννινα και με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ηςΜαρτίου. Με το γνωστό τραγούδι της Μακεδονίας έκανε την έναρξη της παρέλασης η Φιλαρμονική του Δήμου. Με την «Μακεδονία Ξακουστή» αποχώρησε. Το ίδιο συνέβη και την στρατιωτική μπάντα… Με το ίδιο τραγούδι έκαναν παρέλαση μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ιωαννίνων αλλά και οι Κύπριοι φοιτητές οι οποίοι φώναξαν και συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι Ελληνική» και «Ελλάς, Κύπρος, Ένωση». Ο κόσμος κάθε φορά ξεσπούσε σε παρατεταμένα χειροκρότημα, ενώ από ορισμένους ακουγόταν και συνθήματα.

Η ηλιόλουστη μέρα είχε ως αποτέλεσμα να κατακλειστεί η κεντρική πλατεία αλλά και όλοι οι δρόμοι από πλήθος κόσμου.
Πολίτες που χειροκρότησαν τους μαθητές οι οποίοι είχαν τον κύριο λόγο στην παρέλαση της 25ηςΜαρτίου.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Κώστας Τασούλας. Σύσσωμες βέβαια οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.
Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να χειροκροτεί μαθητές και ένοπλες δυνάμεις.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου