Μάτσικας: Εκεί που τελειώνουν οι μακέτες αρχίζει η πραγματικότητα… | Epirus World

Μάτσικας: Εκεί που τελειώνουν οι μακέτες αρχίζει η πραγματικότητα…

Εκεί που τελειώνουν οι μακέτες της Δημοτικής Αρχής αρχίζει η πραγματικότητα του έργου της… Αυτό είναι το καυστικό σχόλιο που κάνουν κάτοικοι του Μάτσικα, μετά την δημοσιοποίηση των μεγαλεπήβολων σχεδίων για την ανάπλαση της παραλιμνίου μέχρι το Πέραμα. Ο Μάτσικας είναι μία περιοχή που έχει ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Και μαζί οι κάτοικοι που περιμένουν το σχέδιο πόλης προκειμένου να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Εδώ και πολλούς μήνες είχαν διαμηνύσει στην Δημοτική Αρχή ότι για να προχωρήσουν τα έργα ανάπλασης πρέπει να λυθεί αυτή η τεράστια εκκρεμότητα που υπάρχει. Οι κάτοικοι τονίζουν με έμφαση ότι η Δημοτική Αρχή ανακάλυψε τον Μάτσικα λίγο πριν τις εκλογές όταν επί τεσσεράμισι χρόνια δεν υπήρξε η παραμικρή μέριμνα.

Οι κάτοικοι που επικοινώνησαν με το Epiruspost, τόνισαν ότι η εικόνα της περιοχής μιλά από μόνη της. Και απέστειλαν ορισμένες φωτογραφίες από την παραλίμνιο, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε πρόνοια ούτε για να κλείσουν οι λακκούβες, ούτε να αντικατασταθούν οι σπασμένες πλάκες.

«Επειδή η υλοποίηση των σχεδίων της Δημοτικής Αρχής θα απαιτήσει πολύ χρόνο, συνιστούμε σε όλους τους αρμόδιους να κάνουν μία βόλτα για να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Καλές μπορεί να είναι οι μακέτες αλλά η αλήθεια είναι καλύτερη. Κι αυτή την ξέρουμε εμείς και την ζούμε καθημερινά» τονίζουν και συμπληρώνουν ότι με την αδιαφορία των τελευταίων ετών η περιοχή πέρασε στην ζώνη της παρακμής και της απαξίωσης.

Μείζον θέμα επίσης αποτελούν οι απαλλοτριώσεις. Με την οριοθέτηση της λίμνης πολλές περιουσίες δεσμεύτηκαν. Για τους κατοίκους αυτό δεν σημαίνει τίποτα καθώς η διαδικασία απαλλοτρίωσης δεν έχει ολοκληρωθεί και η Κτηματική δεν δείχνει να έχει πρόθεση για την ολοκλήρωσή της.

Έτσι θεωρούν αδιανόητο να θεωρεί ο Δήμος ότι οι περιουσίες αυτές απαλλοτριώθηκαν και να σχεδιάζει έργα αναψυχής.

«Ας λύσουν πρώτα τα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα του Μάτσικα» επισημαίνουν και εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν ακόμη σχεδιασμό που γίνεται για να εξυπηρετήσει καθαρά και μόνο προεκλογικές ανάγκες.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου