Το Μουσικό Σχολείο και ο Δήμος της Πρέβεζας θα τιμήσουν τον δεξιοτέχνη του λαούτου Χρήστο Ζώτο | Epirus World

Το Μουσικό Σχολείο και ο Δήμος της Πρέβεζας θα τιμήσουν τον δεξιοτέχνη του λαούτου Χρήστο Ζώτο

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα τιμητική εκδήλωση για τον δεξιοτέχνη του λαούτου Χρήστο Ζώτο. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας το οποίο έχει ως σημείο όργανο αναφοράς το λαούτο. Στο πλαίσιο της "συγκυρίας" αυτής συνδιοργανώνεται μαζί με τον Δήμο της Πρέβεζας μια εκδήλωση γνωριμίας με τον κορυφαίο δεξιοτέχνη του λαούτου Χρήστο Ζώτο, ο οποίος δημιούργησε μια ολόκληρη σχολή γύρω από τον χειρισμό του, αναπτύσσοντας μάλιστα ξεχωριστή δράση ως μουσικός στην Πρέβεζα την δεκαετία του 1950. Σκοπός της εκδήλωσης είναι "η διά ζώσης" γνωριμία με τους μαθητές του σχολείου της χρήσης , των τεχνικών και τον ρόλο του λαούτου στην ορχήστρα αλλά και την ιστορία του, μέσα από την προσωπική εμπειρία του Χρήστου Ζώτου.

Η διαδικασία αυτή θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσικού Σχολείου, ενώ το απόγευμα το κοινό της Πρέβεζας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δίωρη συναυλία του δεξιοτέχνη του λαούτου με την συνοδεία του μαθητή τους και καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Βασίλειο Τριάντη. Η εκδήλωση θα γίνει μέσα στον Απρίλιο (μετά την επιστροφή του καλλιτέχνη από την Αμερική όπου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες). Κατά τη διάρκεια των δρώμενων εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί βράβευση του Χρήστου Ζώτου για την συνολική προσφορά του στην ελληνική παραδοσιακή μουσική από τον Δήμο της Πρέβεζας.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου