Ομοβροντία πυρών για την πλατεία… Γκόντας, Μπαρτζώκας, Ελισάφ εναντίον Δημοτικής Αρχής | Epirus World

Ομοβροντία πυρών για την πλατεία… Γκόντας, Μπαρτζώκας, Ελισάφ εναντίον Δημοτικής Αρχής

Ομοβροντία πυρών για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και την στάση που τήρησε στο Δημοτικό Συμβούλιο δέχεται η Δημοτική Αρχή. Οι παρατάξεις του Νίκου Γκόντα και του Άρη Μπαρτζώκα, την καταγγέλλουν για την αλαζονεία που επέδειξε ενώ παρέμβαση κάνει και η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ που χαρακτηρίζει εσπευσμένες τις αποφάσεις που ελήφθησαν χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος. Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να αναβάλει την συζήτηση παρότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν είχαν καμία ενημέρωση για τα οριστικά σχέδια της πλατείας. Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι «εμείς είμαστε Δημοτική Αρχή» κάτι που είπε πολλές φορές ο δήμαρχος παρέλαβε την μελέτη για μία πλατεία με…. αυτοπεποίθηση!!!

Αποτέλεσμα και της διαδικασίας αλλά και της ουσίας είναι να δέχεται πλέον συντονισμένα πυρά.
Ο Νίκος Γκόντας της καταλογίζει αλαζονεία και αδιαφάνεια και καυτηριάζει την καθεστωτική αντίληψη με την οποία λειτουργεί. Η παράταξή του μετά την απόρριψη του αιτήματος για αναβολή της συζήτησης αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο. (αναλυτικά εδώ)
Ο Άρης Μπαρτζώκας
Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, που διακρίθηκε για την ήπια στάση της στα Δημοτικά Συμβούλια προχώρησε αυτή την φορά σε μία πολύ σκληρή ανακοίνωση.
Καταγγέλλει ως απαράδεκτη, αντιθεσμική και βαθιά αντιδημοκρατική την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Επιφυλάσσοντας απόλυτη περιφρόνηση προς την πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο εννοεί να αντιμετωπίζει ιδιοκτησιακά και με καθεστωτικές νοοτροπίες, δεν απέστειλε καμία εισήγηση για το σοβαρότατο ζήτημα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, το οποίο απασχολεί βαθύτατα την πόλη.
Στις αντιδράσεις μάλιστα της αντιπολίτευσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε «Θα δείτε την παρουσίαση των μελετητών και θα ενημερωθείτε», ενώ ο κος Δήμαρχος σε ένα ανεπίτρεπτο κρεσέντο καθεστωτισμού χτυπώντας διαρκώς το χέρι στο τραπέζι, φώναζε «Εμείς είμαστε η Δημοτική Αρχή».
Η παράταξη μας, κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο και καταγγέλλει επίσης δημόσια την απαράδεκτη μεθόδευση, την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη δημιουργία τετελεσμένων από τη Δημοτική Αρχή, η οποία προφανώς αντιλαμβάνεται την επερχόμενη παταγώδη ήττα της και σπεύδει να «τακτοποιήσει εκκρεμότηες».
Σε ότι μας αφορά, δηλώνουμε ότι όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαμε η μοναδική δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης, χωρίς κορώνες και επικοινωνιακά κόλπα αλλά και οι μόνη που σέβεται τους συμπολίτες, ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο και ότι θα είμαστε πάντα έμπρακτα σφόδρα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόθυμοι κομπάρσοι στα σόου και τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής, δεν θα είμαστε όμως ποτέ!
Θα μπορούσαμε να αποχωρήσουμε από την αίθουσα, να κάνουμε κάποιο άλλο επικοινωνιακό τρικ. Δεν το κάναμε, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά την υπεύθυνη και αξιοπρεπή στάση μας, αλλά και το ότι μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι οι εντυπώσεις.
Και προφανώς δεν δεχόμαστε και μαθήματα ...αντιπολιτευτικής τακτικής από κρυπτόμενους - ανώνυμους ή όσους άλλους ενοχλούνται από την καθημερινή ισχυροποίηση της παράταξης μας και προσπαθούν να την πλήξουν με αήθη σχόλια και «δημοσιεύματα». Τα «μαθήματα» μας τα έχουμε πάρει ...εντατικά από τους πολίτες που είμαστε καθημερινά μαζί τους, και τις εξετάσεις μας τις δίνουμε χρόνια τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πόλη.
Λυπούμαστε μόνο γιατί η Δημοτική Αρχή με τη συμπεριφορά της αυτή δυστυχώς πλήττει την πόλη και το θεσμό που υπηρετεί.
Σύντομα όμως θα λάβει τις πρέπουσες απαντήσεις, από τους πολίτες, οι οποίες θα είναι πολύ δυσάρεστες γι αυτή.
Ο δήμος δεν είναι μόνο οι «αυλοκόλακες» του Facebook, ούτε τα μέλη της παράταξης της Δημοτικής αρχής...»
Ο Μωυσής Ελισάφ
Εσπευσμένες χαρακτηρίζει τις αποφάσεις για την κεντρική πλατεία η παράταξη «Γιάνεννα- Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
Η Δημοτική Αρχή εσπευσμένα και χωρίς κανένα διάλογο με την κοινωνία προχωρά το σχέδιο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων, με την απουσία δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες ζήτησαν περισσότερο χρόνο ώστε να ενημερωθούν αφού δεν είχαν λάβει έγκαιρα καμία εισήγηση.
Η συζήτηση με τους θεσμοθετημένους φορείς ανύπαρκτη.
Η συζήτηση με τους πολίτες δεν έγινε ποτέ.
Ούτε υπήρξε διαβούλευση, την οποία αρέσκεται να προβάλει για ελάσσονα ζητήματα η Δημοτική Αρχή.
Η κεντρική πλατεία της πόλης δεν είναι πεδίο πειραματισμών. Ούτε μπορούν τόσο κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.
Η παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή» θεωρεί ότι το έργο της ανάπλασης, ως παρέμβαση που αφορά στο μέλλον της πόλης, δεν μπορεί να προχωρήσει κάτω από τέτοιες συνθήκες. Με απούσα την αντιπολίτευση, με σχέδια που αλλάζουν και τροποποιούνται, με ελαφρότητα και υπό την πίεση των εκλογών.
Αν ο στόχος του δημάρχου ήταν να παρουσιάσει μία ακόμη μακέτα ως την αλήθεια του έργου του, το πέτυχε.  Ως εκεί όμως!
Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας απαιτεί συναίνεση. Ως έργο που δεν επείγει, καθώς υπάρχουν δεκάδες άλλα προβλήματα στην πόλη που απαιτούν λύσεις, πρέπει να εξεταστεί με ηρεμία και με συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου