Η Aegean το κράτησε ανοιχτό, η Apollo το απογείωσε… | Epirus World

Η Aegean το κράτησε ανοιχτό, η Apollo το απογείωσε…

Σε εντελώς νέα τροχιά έχει περάσει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο αναπτύσσεται πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αν πριν τρία χρόνια ο κίνδυνος απαξίωσης ενδεχομένως και κλεισίματος ήταν προ των πυλών, το διάστημα αυτό στάθηκε αρκετό για να αναστρέψει πλήρως την εικόνα. Σήμερα όχι μόνο δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά το αεροδρόμιο μπαίνει σε όλο και περισσότερους προορισμούς και φυσικά εκσυγχρονίζεται πλήρως καθώς τα έργα βρίσκονται στην τελική ευθεία. Όπως τονίζουν οι καλά γνωρίζοντες και εκ των έσω την κατάσταση η Aegean ήταν αυτή που κράτησε ανοιχτό τον τοπικό αερολιμένα και η Apollo εκείνη που τον απογείωσε.

Και υπάρχει εξήγηση..

Η Aegean ήταν η μοναδική εταιρεία που έκανε πτήσεις εσωτερικού. Και συνέχιζε να κάνει τα δρομολόγια από την Αθήνα ακόμη και όταν η κίνηση ήταν πτωτική ή ανέκυπταν άλλα προβλήματα. Με αυτή της την στάση κράτησε το αεροδρόμιο ανοιχτό στην πιο κρίσιμη καμπή του.

Και τότε ήρθε η Apollo. Η πρώτη που έφερε πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό. Για μία ολόκληρη σεζόν έκανε τις πτήσεις αυτές παρότι στο αεροδρόμιο δεν υπήρχε δυνατότητα ανεφοδιασμού με καύσιμα. Τα αεροσκάφη της άλλοτε ανεφοδιάζονταν στο Άκτιο και άλλοτε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Και στην συνέχεια όλα άλλαξαν.

Το πρώτο βήμα ήταν η τοποθέτηση των δεξαμενών, θέμα για το οποίο κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και ανταποκρίθηκε στο μέγιστο βαθμό το αρμόδιο υπουργείο.

Σήμερα τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού βρίσκονται στην τελική ευθεία. Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξή τους και μετά από πλήθος προβλημάτων. Τα Γιάννινα αποκτούν ένα μεγάλο και σύγχρονο αεροδρόμιο.

Οι πτήσεις έχουν αυξηθεί. Η Sky είναι η δεύτερη εταιρία που εκτελεί δρομολόγια από την Αθήνα. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις της Tus από την Λάρνακα και η θερινή σεζόν θα φέρει περισσότερες από κάθε άλλη φορά πτήσεις από το εξωτερικό.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου