Η διατροφή άργησε… 50 χρόνια | Epirus World

Η διατροφή άργησε… 50 χρόνια

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του πρώην συζύγου της, που του επέβαλε να συμμετέχει οικονομικά στην εκπαίδευση της κόρης τους, ηλικίας σήμερα 52 ετών, μια γυναίκα από την Καλιφόρνια θα πάρει τελικά την πολυαναμενόμενη διατροφή που δικαιούταν, ούτε λίγο ούτε πολύ το ποσό των... 150.000 δολαρίων.
Η Τόνι Άντερσον, ηλικίας σήμερα 74 ετών, είχε παντρευτεί τον Ντον Λένχερτ το 1966, το ζευγάρι, ωστόσο, χώρισε δύο χρόνια αργότερα, αφού είχαν αποκτήσει μια κόρη.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαζυγίου, δικαστήριο είχε διατάξει τον πατέρα να συμβάλει οικονομικά στην εκπαίδευση του παιδιού, έχοντας την υποχρέωση να καταβάλει 210 δολάρια τον μήνα, για 30 μήνες και κατόπιν 160 δολάρια τον μήνα εωσότου κλείσει τα 18.
Όμως, «η πρώτη επιταγή ήταν ακάλυπτη και κατόπιν εκείνος έφυγε για τον Καναδά με τη σύντροφό του, με την οποία απέκτησε άλλα δύο παιδιά. Εξαφανίστηκε» αφηγείται η Άντερσον στο CNN.
Η ίδια, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων στο Λος Άντζελες, κατάφερε να μεγαλώσει μονάχη της την κόρη της και να πληρώσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο. Όμως, η 70χρονη δηλώνει ότι αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αφού πρέπει να ζήσει με τη σύνταξή της. Αναγκάστηκε, μάλιστα, να νοικιάσει ένα μέρος του σπιτιού της στο Κάρλσμπαντ, στη νότια Καλιφόρνια, και να συνεχίσει να εργάζεται με μερική απασχόληση.
Τον περασμένο χρόνο η Τόνι Άντερσον έμαθε ότι η νομοθεσία στην Καλιφόρνια δεν προβλέπει την παραγραφή της μη καταβεβλημένης διατροφής. Χάρη στο Διαδίκτυο, κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του πρώην συζύγου της, που ζει πλέον στο Όρεγκον (δυτικές ΗΠΑ).
«Μου όφειλε 160 δολάρια τον μήνα, όμως αυτό ήταν πριν από 50 χρόνια. Σήμερα, είναι πολλά περισσότερα» είπε η Άντερσον στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KGTV. Με τους τόκους, 10% ετησίως, το ποσό υπερβαίνει τα 170.000 δολάρια, όμως σε εκείνη καταβλήθηκαν 150.000 δολάρια, στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού μεταξύ των δύο αντίδικων.
«Πιστεύω ότι πανικοβλήθηκε λίγο» δήλωσε η Άντερσον, ερωτηθείσα για τον πρώην σύζυγό της, που ήταν παρών στο δικαστήριο.
«Κι είμαι πολύ χαρούμενη, διότι εγώ ήμουν σε κατάσταση πανικού όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, είναι η σειρά του».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου