Τα 50 πράγματα που μισούμε στο modern football | Epirus World

Τα 50 πράγματα που μισούμε στο modern football

Από τον οπαδό που καταγράφει τα πάντα με το κινητό και τα ball boys, μέχρι τους προσχεδιασμένους πανηγυρισμούς και τη δημοσιογραφία που προβάλει ως θέματα αυτά που δεν είναι θέματα, ορίστε όλα όσα μισούμε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
1) ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
Ναι, το ποδόσφαιρο ήταν πολύ καλύτερο όταν οι τεχνίτες ποδοσφαιριστές έτρωγαν πολύ ξύλο. Οπως ήταν πολύ καλύτερος ο καπνιστής με το 10 στην πλάτη, από τους σημερινούς υπεραθλητές. Ετσι είναι σε όλα τα αθλήματα.
2) Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΦΣΑΪΝΤ
Οταν οι διαιτητές εξετάζουν το replay για να δουν αν ο ώμος του επιθετικού είναι ακάλυπτος την στιγμή που η μπάλα φεύγει από το πόδι του συμπαίκτη του, αναρωτιέσαι αν έχει χαθεί το νόημα του κανονισμού.
3) ΤΑ ΠΛΑΚΑΤ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ «ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΣΟΥ;»
Τραγικό... Οχι, δεν μπορείτε να έχετε τη φανέλα, γιατί ο ποδοσφαιριστής-σταρ έχει υποσχεθεί να την ανταλλάξει με τον αντίπαλο φουλ-μπακ στο ημίχρονο καθώς κατευθύνονται για τα αποδυτήρια.
4) ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥ
Ολοι έχουν διασχίσει όλη την χώρα για κάποιο ματς της ομάδας μας, ξεκινώντας τα χαράματα. Αλλά αυτό που γίνεται πλέον, δεν έχει καμία δικαιολογία. Ή μάλλον, έχει μία: Τα λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Επειδή δεν έχετε χορτάσει ακόμη από αυτά, έτσι δεν είναι;
5) Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ Ή ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ
Είναι ξεκάθαρο, γιατί έχει γίνει πάμπολλες φορές, ότι οι παίκτες δεν μπορούν να σταματήσουν να πανηγυρίζουν έτσι, ασχέτως αν ξέρουν ότι θα δουν κίτρινη κάρτα. Είναι μια απολύτως αυθόρμητη στιγμή, κάτι που μοιάζει με μια ευλογημένη κάθαρση. Ας τους αφήσουμε να πανηγυρίσουν όπως γουστάρουν εκείνη την στιγμή.
6) ΟΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ
Πόσο άσχημο είναι εκείνη την στιγμή της απόλυτης ομαδικής χαράς, να βλέπεις τον σταρ επιθετικό σου να κάνει νόημα στους συμπαίκτες του να απομακρυνθούν ώστε να πανηγυρίσει όπως έχει σχεδιάσει εκ των προτέρων, στο σημείο του κόρνερ;
7) ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΥ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΟ ΜΑΤΣ
Εκατοντάδες να κρατούν συνεχώς τα κινητά τους, με την ελπίδα να καταγράψουν ένα γκολ για να το μοιραστούν μετά στα social media. Λες και είναι πιο σημαντικό το να ξέρουν όλοι ότι ήσουν εκεί, από το να είσαι εκεί για σένα. Τραγικό...
8) ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΜΑΤΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ «ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ»
Μία ομάδα που παραπαίει στη League 2 μπορεί να κληρωθεί με μια ομάδα της Premier League και οι οπαδοί μπορούν να ονειρεύονται από εκείνη την στιγμή ότι θα ζήσουν μια ιστορική νίκη. Και λίγη ώρα μετά, κάποιος δημοσιογράφος ρωτάει τον προπονητή ή τον ιδιοκτήτη του συλλόγου τι σημαίνει αυτό το ματς για τα οικονομικά του κλαμπ, με συνέπεια να χαθεί ξαφνικά μέρος της όλης μαγείας.
9) ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ
Πόσο δύσκολο είναι τελικά να εμπιστευτείς ενήλικες, οι οποίοι πρέπει απλά να παραμείνουν σιωπηλοί για ένα λεπτό; Το χειροκρότημα υποτίθεται ότι γιορτάζει τη ζωή, αλλά συχνά μοιάζει με μια κίνηση συγχαρητηρίων για τον θάνατο, γι' αυτό και δεν το κάνουμε ποτέ στην Remembrance Sunday (Κυριακή Μνήμης).
10) Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
Εχει πραγματικά ενδιαφέρον. Οποιος αποκαλεί αυτή την ημέρα, ως ημέρα της διοίκησης, είναι λάθος. Και στο τέλος αποθεώνεται, για παράδειγμα, η Φούλαμ επειδή ξόδεψε 100 εκατ. λίρες μέσα σε ένα καλοκαίρι, λες και αυτός ήταν ο στόχος. Και μετά δείτε πώς πήγαν τα πράγματα...
11) ΡΟΝΑΛΝΤΟ VS ΜΕΣΙ
Μια διασκεδαστική, κάποτε, συζήτηση, έχει καταντήσει πλέον εξαιρετικά βαρετή, στην οποία ο καθένας είναι υποχρεωμένος να επιλέξει τον ένα ή τον άλλο. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, όταν τα trolls του Twitter ψάχνουν τους φορολογικούς νόμους ή το πότε υπάρχει παραγραφή για κάποιο αδίκημα στη Νεβάδα, στην προσπάθεια τους να κατηγορήσουν τον ένα ή τον άλλον.
12) ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ
Κατηγορήστε τους διαιτητές, όχι τους τερματοφύλακες, γιατί ο κανόνας των έξι δευτερολέπτων δεν υπάρχει. Σε μια πολύ όμορφη στιγμή το 2015, η οποία είναι και εξαίρεση όμως πλέον, η Μπορντό σκόραρε με έμμεσο φάουλ, το οποίο τιμώρησε τον Μινιολέ της Λίβερπουλ. Γιατί; Επειδή είχε κρατήσει την μπάλα για... 20 δευτερόλεπτα.
13) ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ
Δεν περιμένουμε από τον Πογκμπά ή τον Κέιν να υποκρίνονται ότι πλένουν τις φανέλες τους έπειτα από κάθε ματς. Πρέπει να υπάρχει καινούργια φανέλα για κάθε ματς, όμως; Αυτό το μυθικό Νο9, όμως, μοιάζει λιγότερο μυθικό όταν έχει την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα κάτω από τον γιακά.
14) ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-CELEBRITIES
Πόσο γελάσαμε όταν ο Τζεφ Γουίντερ ρώτησε στην αυτοβιογραφία του, το 2006, αν, μετά το τελευταίο του ματς στο Anfield, το Kop χειροκροτούσε αυτόν και όχι τους νικητές. Τι ανόητος! Επρεπε να ρωτήσει; Ο Μάικ Ντιν θα ήξερε.
15) ΟΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
Οι τιμωρίες για όσους πάνε γυρεύοντας σε κάθε ματς, είναι απαραίτητες. Και η κόκκινη κάρτα για τις δύο κίτρινες σε ένα ματς είναι ο κανονισμός. Υπάρχει, όμως, κάποια εξήγηση για την τιμωρία που επιβάλεται αν κάποιος πάρει δύο κίτρινες κάρτες σε πέντε αγώνες, όπως οι Ααρον Ράμσεϊ και Μπεν Ντέιβις στο Euro 2016; Οχι, δεν υπάρχει. Οπότε, βάλε ένα τέλος UEFA!
16) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Οι δανεισμοί παικτών ανάμεσα σε ομάδες που συνεργάζονταν και είχαν πιο στενή σχέση, ήταν απλά η αρχή. Ο μέσος Μιξ Ντίσκερουντ ήταν ένας από τους παίκτες του MLS όταν η Μάντσεστερ Σίτι τον απέκτησε, με την Umbro να ανακοινώνει την μεταγραφή. Δανεικός κάπου στη Ν. Κορέα πλέον, έχει συμβόλαιο με την Σίτι ως το 2022.
17) ΤΑ BALL BOYS ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ... ΧΑΖΟΥΣ
Το FourFourTwo χαίρεται επειδή τα μικρά παιδιά δεν δουλεύουν με καπνοδόχους πλέον, αλλά λυπόμαστε τον προπονητή που -μη έχοντας φυσικά την επιλογή της βίας- παρακολουθεί έναν πιτσιρικά να τον κοροϊδεύει εκείνη την στιγμή, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να του κάνει τίποτα.
18) ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΟ WEMBLEY
Κατά κοινή παραδοχή, οι ομάδες μικρότερων κατηγοριών που φτάνουν ως τους «4» του αγγλικού κυπέλλου θα πρέπει να επιβραβεύονται κάπως. Από την άλλη, όμως, το «κλείστε εισιτήριο για το Wembley» επειδή νίκησαν σε έναν προημιτελικό, είναι απλά λάθος.
19) ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την λέξη «κλαμπ» συνεχώς και για τα πάντα. Και ειδικά την λέξη «κόουτς».
20) ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ
Κυρίως, επειδή ποτέ δεν λένε κάτι που αξίζει να ακούσουμε ούτως ή άλλως. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ένα είδος πανέξυπνης τακτικής στρατηγικής, αλλά βασικά είναι η στιγμή που αποφασίζουν ποιος θα είναι αυτός που θα στείλει την μπάλα στο τείχος στην εκτέλεση φάουλ.
21) Η ΕΞΕΔΡΑ ΤΟΥ WEMBLEY ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΑΠΟ ΤΟ 45ο ΩΣ ΤΟ 55ο ΛΕΠΤΟ
Γιατί να συμβαίνει αυτό σε κάθε ματς; Είστε στο Wembley.
22) ΤΟ FINANCIAL FAIR PLAY ΣΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE
Το FFP σχεδιάστηκε για να τεθεί υπό έλεγχο η οικονομική κατάσταση και να μην υπάρχει ένα τέτοιου είδους «ντόπινγκ». Ενώ όλοι συμφωνούμε ότι καλώς τέθηκε σε εφαρμογή για την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μάντσεστερ Σίτι, είχε αρνητικές συνέπειες στην Football League, όπου τα ακανόνιστα πρόστιμα δημιούργησαν μια κουλτούρα άνθησης ή πτώσης.
23) ΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ
Κατάφερες και έπεισες έναν πιτσιρικά ταλαντούχο παίκτη ότι εσύ και μόνο εσύ μπορείς να του βρεις συμβόλαιο σε ένα σούπερ κλαμπ. Μπράβο σου για το γεγονός ότι τον έπεισες, αλλά γιατί πρέπει τα κλαμπ να σου δώσουν μετά ένα τρελό ποσό για να γίνει η μεταγραφή;
24) ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ
Οχι. Ηρεμήστε. Παίρνω μια λυπημένη έκφραση. Μην με αγγίξει κανείς. Προφανώς είναι ΟΚ για μένα το να είμαι ένας θρυλικός σκόρερ για την μία πλευρά των οπαδών, αλλά πρέπει να εμφανίζομαι και σαν ένας ταπεινός και πληγωμένος ήρωας για τους άλλους. Αποκρουστικό.
25) ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΕΞΩ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ
Ειδικά όταν ένας παίκτης το κάνει αυτό για έναν «τραυματισμό» συμπαίκτη του, όταν η ομάδα του προηγείται. Μισό λεπτό... Βασικά, μόνο τότε το κάνουν. Αηδιαστικό.
26) ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΝΕΡ
Βάλε την μπάλα κάτω. Ξανά. Ξανά. Πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο, κερδίζοντας ακόμη και ένα χιλιοστό πιο κοντά στην εστία. Τώρα είσαι έτοιμος να εκτελέσεις και να στείλεις την μπάλα στον πρώτο αμυντικό...
27) SOCIAL CHANNELS ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ
Το να έχεις έναν αγαπημένο ποδοσφαιριστή είναι καλό. Σπουδαίο. Ενας παίκτης που πάντα θαύμαζες και θαυμάζεις. Το να δημιουργείς όμως έναν λογαριασμό, για παράδειγμα, του στυλ @CR0naldo777977 για να γράφεις συνεχώς και να τσακώνεσαι με άτομα που δεν ξέρεις, απαντώντας σε έναν προς έναν, επειδή γράφουν ότι ο ήρωας σου δεν είναι καλός, σημαίνει ότι χρήζεις ιατρικής βοήθειας.
28) ΟΙ «ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ» ΟΜΑΔΩΝ
Ερχονται από παντού. Εμποροι ελπίδας, τύποι που προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις και τον κόσμο. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.
29) «BOTTLED IT»
Τερμάτισαν δεύτεροι; Εχασαν έναν τελικό; Πρέπει να είναι «bottlers», ο νέος όρος που έχει ανακαλυφθεί για οποιονδήποτε καλό, αλλά όχι αρκετά καλό. Ατομα με κόμπλεξ ανωτερότητας, άτομα ανώριμα και όχι έξυπνα.
30) ΤΑ SOCIAL MEDIA ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ
Ουδέτερα σχόλια, διαφήμιση διάφορων προϊόντων, τραγικός τρόπος επικοινωνίας...
31) Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ ΓΚΟΛ
Το γκολ είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο. Τη στιγμή, επομένως, που η ομάδα σου σκοράρει, πρέπει να είσαι σε μια κατάσταση οργασμού και όχι να ακούς και να χορεύεις στον ρυθμό ενός τραγουδιού που παίζει από τα μεγάφωνα.
32) ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΥ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
Υπάρχει ένας λόγος που οι θέσεις βλέπουν προς τον αγωνιστικό χώρο. Δεν είσαι εσύ ο σταρ του show, ανεξάρτητα από τα πόσα πνευματώδη σλόγκαν μπορεί να έχεις γράψει στον τοίχο της κουζίνας σου. Καλό θα είναι να θυμάσαι ότι έχεις πάει να παρακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό ματς.
33) Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
Σε ποιον άλλο πλανήτη θα πλήρωνες 64,95 λίρες για να αγοράσεις ένα t-shirt με ένα γιγάντιο σήμα χορηγού και το οποίο (t-shirt) θα είναι... ξεπερασμένο 12 μήνες μετά; Θα έπρεπε να μας πληρώνουν για να φοράμε τις φανέλες.
34) ΤΑ «ΘΕΜΑΤΑ» ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ
Τις παλιές μέρες, υπήρχαν διασκεδαστικές «κατασκευές». Τώρα, απλά ανεχόμαστε τα βαρετά «θέματα» του internet. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ στην Poundland, ο Ραχίμ Στέρλινγκ αγόρασε σπίτι στη μαμά του, ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει σκονισμένο αυτοκίνητο. Θέματα...
35) ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Πρόσεξε, ποδόσφαιρο. Τα οικονομικά μας δεν είναι και τα καλύτερα, ενώ οι επιλογές για την ψυχαγωγία μας δεν ήταν ποτέ περισσότερες.
36) ΤΑ ΜΙΣΑ-ΜΙΣΑ ΚΑΣΚΟΛ
Το κασκόλ είναι κάτι φυσικό, κάτι που φέρουμε αυθόρμητα μαζί μας για να δείχνουμε το έμβλημα μας, κάτω από το οποίο πάμε στην εικονική μάχη. Δεν θα έπρεπε να είναι χωρισμένο στη μέση και να έχει και το σήμα του αντιπάλου, ακόμη κι αν πρόκειται για έναν τελικό.
37) ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ
Κάποιοι λένε ότι ο παίκτης που υποκρίνεται τραυματισμό, θα πρέπει να τραυματιστεί πραγματικά, για να βάλει μυαλό. Εμείς λέμε ότι θα πρέπει απλά να ωριμάσουν.
38) ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Φίλε, έχεις πληρώσει πολλά λεφτά για το εισιτήριο και για να πας στο γήπεδο, οπότε οι καθυστερήσεις θα πρέπει να σε εξοργίζουν, ακόμη κι αν τις κάνει η ομάδα σου.
39) Η ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ
Ο χρόνος είναι χρήμα. Στα περισσότερα ματς η μπάλα δεν παίζεται για 30 με 45 λεπτά. Μην μας στερείτε την τελευταία γουλιά του ποτού, την τελευταία μπουκιά του παγωτού. Επεκτείνετε τον χρόνο της διασκέδασης μας. Και υπολογίστε στον χρόνο των καθυστερήσεων όλες τις καθυστερήσεις, επιτέλους!
40) Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΕΞΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Για τραγικούς λόγους, μια γενιά μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει τη χαρά της (ασφαλούς) εξέδρας. Την ατμόσφαιρα. Τις συνομιλίες. Την ευελιξία. Την σύνδεση με μια παράδοση. Μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να το κάνουμε. Κατεβάστε την πυραμίδα, δοκιμάστε το και ζήστε το για λίγο. Τεντώστε τα πόδια σας.
41) ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΛΌΓΩ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ
Παλιά, η εκτός έδρας εμφάνιση της Γουέστ Χαμ μπορεί να παρέμενε «άγνωστη» σχεδόν για όλη τη σεζόν. Τώρα έχουμε «ευκαιρία να την δείτε». Είναι ανοησία και έχει σχεδιαστεί για να μας ενοχλεί. Η ομάδα μας, το σήμα μας, τα χρώματα μας.
42) Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ «RESPECT» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Θέλουμε πάθος στο ποδόσφαιρο, αλλά πάθος δεν είναι το να φτύνουμε καθώς ουρλιάζουμε κατά του διαιτητή επειδή σφύριξε κάτι υπέρ του αντίπαλου, ακόμη κι αν ξέρουμε ότι είχε δίκιο. Στηρίζουμε το Half Man Half Biscuit: «Δεν θα είχε πλάκα αν έδιναν όπλο σε έναν διαιτητή;».
43) ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΜΠ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ «ΑΠΟΘΗΚΕΣ»
Το να «καλλιεργείς» ταλέντα είναι λογικό και θα γίνεται πάντα, αλλά υπάρχει κάτι πολύ λυπηρό για τις ελπίδες των νέων που «καλλιεργούνται» από τις ομάδες και μετά κόβονται για καθαρά οικονομικό κέρδος. Ο καπιταλισμός είναι σε έξαρση και τα παιδιά μας είναι τα θύματα.
44) ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει επίσημους partners για ψηφιακό μετασχηματισμό, παγκόσμιο λιπαντικό και λιανικό εμπόριο καυσίμων, καφέ, ξενοδοχεία, στρώματα και μαξιλάρια, λογιστικά, μουσική, κρασιά, λάστιχα, ιατρικά συστήματα, ηλεκτρικό στυλ, «όραμα» και βαφή. Εχουν partner για βαφή...
45) ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ VAR
Η τηλεόραση ανυπομονούσε για την είσοδο του στο ποδόσφαιρο. Και τώρα που μπήκε, έχουμε τα εξής: Λάθος χρήση, φτωχές εξηγήσεις για τις αποφάσεις, μπέρδεμα με το τι ισχύει. Και τελικά απειλεί να καταστρέψει το πιο απλό πράγμα που μας κάνει όλους να παρακολουθούμε ποδόσφαιρο: Την έκσταση που νιώθουμε σε αυτά τα δευτερόλεπτα αμέσως μετά την επίτευξη ενός γκολ.
46) ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
«Τελείωσε τη φάση πραγματικά καλά». Ευχαριστούμε φίλε, μπορούμε να το δούμε κι εμείς αυτό. Πες μας αυτό που δεν ξέρουμε. Αλήθεια, πες μας αυτό που μόνο εσύ, εσύ που έχεις παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, μπορείς να καταλάβεις.
47) ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
Για όνομα, αφήστε και κάποιο σημείο της φανέλας που να μην έχει πάνω του το σήμα ενός χορηγού.
48) ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Ηταν βαρετές κάποτε επειδή οι παίκτες ήταν κακομαθημένοι, δεν είχαν όρεξη να μιλήσουν και δεν σε διαφώτιζαν ιδιαίτερα όταν το έκαναν. Τώρα είναι πάντα βαρετές επειδή οι παίκτες είναι κακομαθημένοι, δεν έχουν όρεξη να μιλήσουν, δεν μας διαφωτίζουν όταν το κάνουν και έχουν εκπαιδευτεί για να μην λένε τίποτα. Κανένα νόημα σε αυτές τις δηλώσεις...
49) ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 48 ΟΜΑΔΩΝ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ)
Την τελευταία φορά που έγινε καταμέτρηση, η FIFA είχε 211 χώρες-μέλη. Αν σχεδόν το 1/4 αυτών προκρίνονται, τότε μάλλον το Μουντιάλ δεν θα είναι πλέον μια διοργάνωση της elite. Για να μην πάμε στα... μαθηματικά που θα πρέπει να κάνουμε με τους ομίλους τριών ομάδων. Τι είναι αυτά;
50) ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Επιλεκτική μνήμη. «Κωλοτούμπες». Προκατάλειψη επιβεβαίωσης. Ανακύκλωση όσων κυκλοφορούν στα social media. Παραπλανητικοί τίτλοι. Η δημοσιογραφία δεν μπορεί, μόνο, να είναι καλύτερη από ό,τι είναι. Πρέπει να είναι.
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου