Από τις 27 Μαρτίου… Χόλυγουντ το Ζαγόρι! | Epirus World

Από τις 27 Μαρτίου… Χόλυγουντ το Ζαγόρι!

Στις 27 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει στο Ζαγόρι το βασικό μέρος των γυρισμάτων της ταινίας «Born to be murdered», καθώς ολοκληρώθηκαν οι σκηνές στα Τρίκαλα και την Αθήνα. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παραγωγή που έχει ως φυσικό σκηνικό τα τοπία της Ηπείρου και η οποία αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε ένα χρόνο από τώρα. Επίκεντρο των γυρισμάτων θα είναι το Τσεπέλοβο, το οποίο ήδη προετοιμάζεται για να υποδεχθεί σκηνοθέτες, ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της ταινίας. Ο Δήμος Ζαγορίου από την πλευρά του έχει δώσει άδεια για χρήση κτιρίων στο Τσεπέλοβο και στησίματος σκηνικών σε διάφορα σημεία και χωριά πέριξ της χαράδρας του Βίκου.

Το προηγούμενο διάστημα συντελεστές της παραγωγής προετοίμασαν τα γυρίσματα και επέλεξαν και κομπάρσους. Είναι αυτονόητο ότι η προβολή του Ζαγορίου μέσα από αυτή την ταινία θα είναι μεγάλη, όπως και τα οικονομικά οφέλη από την έλευση και διαμονή των συντελεστών της.

Πρόκειται για μία αγγλόφωνη, Αμερικανοϊταλική συμπαραγωγή, ένα κοινωνικό θρίλερ καταδίωξης, το σενάριο της οποίας έχει γραφτεί εξολοκλήρου για την Ελλάδα. Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2020.

Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, είναι ο πρωταγωνιστής κι έγινε ευρέως γνωστός με την ταινία του Σπάικ Λι «BlackkKlansman» που διεκδίκησε φέτος 6 Όσκαρ αποσπώντας ένα χρυσό αγαλματίδιο για το σενάριο του Αφροαμερικανού δημιουργού.

Το «Born to be Murdered» αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα (τον υποδύεται ο Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, πρωταγωνιστής της «Παρείσφρησης» του Σπάικ Λι και γιος του Ντενζέλ Γουάσινγτον) ο οποίος άθελά του στο μπαίνει στο στόχαστρο μιας επικίνδυνης συνωμοσίας σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Ιταλός Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο σύντροφος του γνωστού Ιταλού σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο και βοηθός του σε ταινίες όπως το «Να με φωνάζεις με το όνομά σου» και το πρόσφατο «Suspiria».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου