Φέτα μαϊμού στις αγορές του κόσμου… Φέτα με ξένο γάλα στην Ελλάδα! | Epirus World

Φέτα μαϊμού στις αγορές του κόσμου… Φέτα με ξένο γάλα στην Ελλάδα!

Φέτα «μαϊμού» από κάθε γωνιά του κόσμου για τις αγορές του κόσμου. Αυτή είναι η πραγματικότητα που κατέγραψε για μία ακόμη φορά η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ηπείρου που βρέθηκε πρόσφατα σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων που έγινε στο Ντουμπάι. Ορισμένες εικόνες από την «φέτα» δημοσιοποίησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος την τελευταία τριετία δίνει ένα τεράστιο αγώνα για την προάσπιση του εθνικού μας τυριού και κατ’ επέκταση της κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα. Φέτα λοιπόν από την Γαλλία, από την Βουλγαρία, από την Ρουμανία, από την Τουρκία ακόμη και από την Αίγυπτο!

Μπορούν τα τυριά αυτά να έχουν σχέση με την ελληνική φέτα, που κατά τα λοιπά είναι αναγνωρισμένη ως προϊόν ονομασίας προέλευσης;
Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχουν καμία σχέση, όμως πέρα από την τεράστια ζημιά που κάνουν, προκαλούν και εξ ίσου τεράστια σύγχυση στο παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό. Άλλωστε η τιμή των προϊόντων αυτών είναι εξαιρετικά χαμηλότερη απ’ αυτή της ελληνικής φέτας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε έναν παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, μιλώντας στο Epiruspost, σημείωσε ότι η εμπειρία από την συμμετοχή στις εκθέσεις του εξωτερικού, δείχνει ότι γίνεται ένα πραγματικό όργιο στην αγορά της φέτας.
Για να αποφευχθούν φαινόμενα παραπλάνησης των καταναλωτών, θα πρέπει  όλα τα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και πολύ περισσότερα στα Π.Ο.Π. να φέρουν σήμανση με υαλόγραμμα το οποίο θα διασφαλίζει την προέλευση και την αυθεντικότητά τους.
Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι μετά από αγώνα τόσων ετών φαίνεται ότι κάτι κινείται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι αρχίζουν να ερευνούν σε βάθος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Γιατί αν η μία ζημιά γίνεται από τους ξένους που παρουσιάζουν τα λευκά τυριά ως φέτα, η δεύτερη γίνεται στην Ελλάδα, από Έλληνες οι οποίοι παρασκευάζουν φέτα με ξένο –εισαγόμενο δηλαδή- γάλα.
Μόλις προ λίγων ημερών ο ΕΦΕΤ έκανε γνωστά τα πρώτα πρόστιμα που επέβαλλε σε δύο επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδας, οι οποίοι ελληνοποιούσαν το γάλα και τα προϊόντα τους.
«Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί, πρέπει να απομονώσουμε τέτοιες περιπτώσεις… Πρόκειται για κινήσεις που αποσκοπούν μόνο στο κέρδος και πλήττουν στην καρδιά της την ελληνική κτηνοτροφία», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης..
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου