Πρώτο βραβείο για το «μυρμήγκι» του Αρσακείου | Epirus World

Πρώτο βραβείο για το «μυρμήγκι» του Αρσακείου

Και το όνομα αυτής; «Ant»! Πρόκειται για την εικονική επιχείρηση του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που απέσπασε το 1ο βραβείο στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Η εφαρμογή της «Ant» (μυρμήγκι στα ελληνικά) παρακολουθεί την πτώση της τιμής προϊόντων που επιλέγει ο χρήστης και τον ενημερώνει όταν φθάσει η τιμή στο επιθυμητό επίπεδο, ώστε να τα αγοράσει. Στην έκθεση, που διεξήχθη στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 μαθήτριες και μαθητές, 15 έως 18 ετών, από 40 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και νησιωτικών περιοχών.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» οι μαθητές, εκτός από τη συμμετοχή τους στην έκθεση καλούνται να ακολουθήσουν επακριβώς όλα τα στάδια δημιουργίας μιας πραγματικής επιχείρησης (σύλληψη επιχειρηματικής ιδέας, εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, συγκέντρωση κεφαλαίου, δημιουργία προϊόντος, προώθηση κ.ά.). Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δια ζώσης συνεντεύξεις και παρουσίαση της επιχείρησης. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούνται από γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας και μέλη του Σ.Ε.Ν.
Πρέπει να σημειωθεί πως η επιτυχία της «Ant» είναι αποτέλεσμα μίας συλλογικής προσπάθειας. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με τη συνεισφορά του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την καθοδήγηση του Αν. Kαθ. Στέργιου Αναστασιάδη. Η διαμόρφωση του λογότυπου και του εικαστικού επιχείρησης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον γραφίστα Άκη Καραγιώργο, ενώ χρηματοδότες της «Αnt» είναι οι  «Αρτοποιείο Μαρούλης», «Κτήμα Γκλίναβος», «Interelka Ε.Π.Ε.», μέλος του ομίλου Elka S.A. και «Αραμπατζής Ι.Κ.Ε».
Το βραβείο απένειμαν ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece και βραβευμένος Έλληνας επιχειρηματίας Mάρκος Βερέμης, μαζί με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο των «Ράδιο Αρβύλα» ενώ ενδεικτικό είναι ότι το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
        «Ant». Το… ελληνικό μυρμήγκι, που παρακολουθεί την πτώση της τιμής των προϊόντων!!
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου