Μετέφεραν σε άλλο μυστικό μέρος τους οκτώ Τούρκους που επικήρυξε ο Ερντογάν | Epirus World

Μετέφεραν σε άλλο μυστικό μέρος τους οκτώ Τούρκους που επικήρυξε ο Ερντογάν

Αλλαγή σχεδίων σε σχέση με τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν λάβει άσυλο στη χώρα μας προκάλεσε η αιφνίδια επικήρυξή τους από το καθεστώς Ερντογάν, λίγες ώρες πριν από την επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η τουρκική κυβέρνηση επικήρυξε με το δελεαστικό ποσό των 700.000 δολαρίων «το κεφάλι» καθέναν από τους οκτώ αξιωματικούς που κατηγορούνται από το καθεστώς Ερντογάν ότι πήραν μέρος στο αιματηρό πραξικόπημα των «γκιουλενιστών» το καλοκαίρι του 2016. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιτελείς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να αναγκαστούν να επικαιροποιήσουν τα μέτρα φύλαξής τους. 

Κι αυτό λόγω της αυξημένης παρουσίας πρακτόρων της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στα Βαλκάνια, όπου έχουν γίνει απαγωγές αντικαθεστωτικών Τούρκων, όπως αυτή στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η οποία, μάλιστα, έγινε στη μέση του δρόμου και προκάλεσε διπλωματική και κυβερνητική κρίση στη χώρα. 

Βέβαια, η τουρκική πλευρά δεν παραδέχεται επισήμως τις απαγωγές, καθώς αυτές τις «δουλειές» αναλαμβάνουν σκοτεινοί κύκλοι που ακροβατούν ανάμεσα στο οργανωμένο έγκλημα και στις μυστικές υπηρεσίες. Ως πρώτο μέτρο προστασίας αποφασίστηκε η αλλαγή του τόπου διαμονής των οκτώ που, ούτως ή άλλως, ήταν μυστικός. Αυτό έγινε για να περιοριστούν και οι μετακινήσεις τους, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος επιχείρησης για την απαγωγή τους. Επιπρόσθετα, αυξήθηκαν τα μέτρα φύλαξής τους από στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και κομάντος της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής, που όμως φέρουν όλα πολιτική περιβολή για να μην κινούν υποψίες και προδοθεί ο χώρος όπου κατοικούν πλέον οι οκτώ Τούρκοι.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου