Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης στην Πρέβεζα | Epirus World

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης στην Πρέβεζα

Μεγαλύτερη η ανταπόκριση των ιδιοκτητών της Δ.Ε Λούρου από τους αντίστοιχους του Ζαλόγγου

Παρότι βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μήνα πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο (που είναι η 12η Μαρτίου για τους κατοίκους του εσωτερικού), η Κτηματογράφηση προχωρά πανελλαδικά με σχετικά αργούς ρυθμούς.Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Κτηματογράφησης ωστόσο η διαδικασία στην Πρέβεζα εξελίσσεται πιο γρήγορα από ότι στην Άρτα. 

Στην Κτηματογράφηση πιο ενεργά συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες της Δ.Ε Λούρου και λιγότερο της Δ.Ε Ζαλόγγου και οι προσπάθειες των υπευθύνων επικεντρώνονται στην ενημέρωση των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων του Ζαλόγγου.Το γεγονός ότι πολλοί από τους υπόχρεους είναι κάτοικοι Αθηνών ή ακόμη και εξωτερικού , η "αναζήτηση" τίτλων κυριότητας αλλά και το κόστος των παραβόλων -μαζί με το γεγονός ότι οι Έλληνες είμαστε γενικότερα της "τελευταίας" στιγμής- αποτελούν τις βασικές αιτίες στην καθυστέρηση διεκπεραίωσης της διαδικασίας. 

Πάντως οι υπεύθυνοι του Γραφείου (οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στην Πρέβεζα) υπογραμμίζουν ότι από το Κτηματολόγιο καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση των υπόχρεων σε δήλωση των ακινήτων τους με παροχή βοήθειας από τους ίδιους έτσι ώστε να περιοριστεί το κόστος. Να θυμίσουμε ότι το Γραφείο Κτηματογράφησης βρίσκεται στην Πρέβεζα στην Λ.Ιωαννίνων 20 και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8:00 – 16:00 και Τετάρτη 8:00 – 20:00 .

Οι περιοχές που εξυπηρετούνται από αυτό είναι οι Τοπικές Κοινότητες:
ΑΓΙΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΝΘΟΥΣΗΣ, ΑΝΩ ΡΑΧΗΣ, ΑΝΩΓΕΙΟΥ, ΑΣΣΟΥ, ΑΧΕΡΟΥΣΙΑΣ, ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΒΡΑΧΟΥ, ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ, ΓΑΛΑΤΑ, ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΥ, ΓΥΜΝΟΤΟΠΟΥ, ΔΡΥΟΦΥΤΟΥ, ΕΦΥΡΑΣ, ΚΑΜΑΡΙΝΑΣ (ΖΑΛΟΓΓΟΥ)*, ΚΑΝΑΛΙΟΥ, ΚΑΝΑΛΛΑΚΙΟΥ, ΚΑΣΤΡΙΟΥ, ΚΕΡΑΣΩΝΟΣ, ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ, ΚΟΡΩΝΗΣ, ΚΟΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΥΚΚΟΥΛΙΟΥ, ΚΡΑΝΕΑΣ, ΚΡΥΟΠΗΓΗΣ, ΚΥΨΕΛΗΣ, ΛΙΒΑΔΑΡΙΟΥ, ΛΟΥΡΟΥ, ΛΟΥΤΣΗΣ, ΜΕΛΙΑΝΩΝ, ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΟΥ, ΜΟΥΖΑΚΑΙΙΚΩΝ, ΜΥΡΣΙΝΗΣ, ΜΥΤΙΚΑ, ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ, ΝΕΑΣ ΣΑΜΨΟΥΝΤΟΣ, ΝΕΑΣ ΣΙΝΩΠΗΣ, ΝΕΟΥ ΣΦΗΝΩΤΟΥ (ΣΦΗΝΩΤΟΥ)*, ΝΙΚΟΛΙΤΣΙΟΥ, ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ (ΣΜΥΡΤΟΥΛΑΣ)*, ΟΡΕΙΝΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΠΑΠΠΑΔΑΤΩΝ, ΠΑΡΓΑΣ, ΡΕΥΜΑΤΙΑΣ, ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΡΙΖΩΝ, ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ, ΣΚΙΑΔΑ, ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΤΡΙΚΑΣΤΡΟΥ, ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΛΑΜΠΟΥΡΩΝ, ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ και ΩΡΩΠΟΥ.
Οι κάτοικοι εξωτερικού έχουν περιθώριο μέχρι τις 10 Ιουνίου προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου