Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια | Epirus World

Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια

Με επιτυχία στέφτηκε η ημερίδα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας αλλά και γονέων, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια», που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Ομιλήτριες ήταν η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα και η κα Δήμητρα Καββαθά, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Δ’ Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης, σχετικό υλικό καθώς και το Παιδικό Βιβλίο «Ποιος παγίδευσε την Πένυ Κιλλίνη», το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: «Η μεγάλη προσέλευση των εκπαιδευτικών στη σημερινή δράση αποδεικνύει ότι επετεύχθη ο στόχος της ενημέρωσής τους. Μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την προαγωγή της δημόσιας υγείας με δοκιμασμένη μεθοδολογία κι αλλεπάλληλες δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης. Στόχος μας είναι η  δημιουργία κουλτούρας για την προστασία της υγείας των δημοτών μας και την περεταίρω βελτίωση της ζωής τους».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε τη σημασία της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και των εμβολίων, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των παιδιών, και σημείωσε: «Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η άσκοπη κατανάλωσή τους μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα αναπτύσσοντας αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου