Ένωση Γονέων: Μέτρα για τα αδέσποτα, ενημέρωση για τα κονδύλια | Epirus World

Ένωση Γονέων: Μέτρα για τα αδέσποτα, ενημέρωση για τα κονδύλια

Την άμεση λήψη μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένων των εγκαταλειμμένων ζώων, αρχής γενομένης από όσα βρίσκονται πλησίον των σχολείων, ζητά η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών η οποία παρεμβαίνει μετά τον διαδικτυακό πόλεμο που δέχεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου στα Καρδαμίτσια. Η Ένωση, στρέφεται ευθέως εναντίον του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος επικαλούμενος το θεσμικό πλαίσιο, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο και ζητά να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τα κονδύλια που διατέθηκαν για την διαχείριση των αδέσποτων.

Ζητά επίσης από τον δήμο ενημέρωση για κονδύλια που διατέθηκαν σε φιλοζωικές οργανώσεις και ρωτά αν υπάρχουν αποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείρισή τους.

Η Ένωση Γονέων τάσσεται στο πλευρό του Συλλόγου Καρδαμιτσίων ο οποίος εγγράφως απευθύνθηκε στο Δήμο και ζήτησε την λήψη μέτρων για τα αδέσποτα που βρίσκονται στους χώρους πέριξ του σχολείου και επισημαίνει ότι δεν νομιμοποιείται κανένας να προβαίνει σε πράξεις βασανισμού και θανάτωσης ζώων.

Καταδικάζει με κάθε τρόπο τις δηλητηριάσεις αδέσποτων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στα Καρδαμίτσια.

Καταδικαστέα επίσης χαρακτηρίζει την αποποίηση ευθύνης του κράτους να δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Την αποποίηση των ευθυνών από την Δημοτική Αρχή που χρόνια τώρα κλείνει εμφανώς τα μάτια στο πρόβλημα, αφήνοντας εκτεθειμένους ανθρώπους και ζώα σε πολλαπλούς κινδύνους.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την στάση κάποιων δήθεν «φιλόζωων του διαδικτύου» όπως τους χαρακτηρίζει, που με συκοφαντικές και υβριστικές αναρτήσεις επιτέθηκαν στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείο και στην αξιοπρεπή ανακοίνωσή τους.

«Η ταύτιση των γονέων του συγκεκριμένου σχολείου με τους δολοφόνους αδέσποτων ζώων (είτε ως φυσικούς, είτε ως ηθικούς αυτουργούς) είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. Φυσικά, δεν θα κάνουμε το ίδιο μ’ αυτούς λάθος, να ταυτίσουμε την πλειοψηφία των ζωόφιλων (άλλωστε και εμείς οι ίδιοι είμαστε τέτοιοι καθώς έχουμε κάποιο ζώο στο σπίτι μας) μ’ αυτούς  τους ελάχιστους που ανάρτησαν τα υβριστικά σχόλια. Είμαστε δίπλα σε κάθε πραγματικά φιλόζωο που βλέπει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων: τις αρμόδιες αρχές που έχουν την ευθύνη για τα αδέσποτα ή/και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που δυστυχώς  παρεμβαίνουν μόνο σε περιπτώσεις κακοποίησης ή θανάτωσης αδέσποτων ζώων.  Είμαστε δίπλα σε όποιον αγωνίζεται και συμβάλλει στην οριστική και αξιοπρεπή - για ζώα και ανθρώπους - επίλυση του προβλήματος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου