‘’Στους ξεριζωμένους δίνουμε το χέρι-απομονώνουμε τους φασίστες της Χ.Α.’’ | Epirus World

‘’Στους ξεριζωμένους δίνουμε το χέρι-απομονώνουμε τους φασίστες της Χ.Α.’’

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου διοργανώνουμε αντιπολεμική συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με στόχο από τη μία να αναδείξουμε τα τραγικά αποτελέσματα που φέρνει για χιλιάδες ανθρώπους η όλο και βαθύτερη εμπλοκή και της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που αφότου μακέλεψαν τη Μέση Ανατολή ετοιμάζονται για τον επόμενο σταθμό τους τα βαλκάνια, κι από την άλλη να αναδείξουμε την ανάγκη σήμερα να απομονωθεί παντού το φασιστικό ρεύμα.

Σήμερα απευθύνουμε κάλεσμα για κοινό αγώνα των Ελλήνων εργαζόμενων και των παιδιών τους, των φοιτητών με τους πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες ενάντια στα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αυτοί είναι που τσακίζουν την ζωή του ελληνικού λαού, των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα μας εγκλωβισμένοι.  Όλοι μαζί ζούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής που στηρίζει τη κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Σε κάθε χώρα κυβερνήσεις, ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί- ΕΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες για να αυγατίσουν τα κέρδη τους ενισχύουν την εκμετάλλευση του λαού και της νεολαίας. Είναι οι ίδιοι που όταν δεν μπορούν να λύσουν τις διαφωνίες τους στα τραπέζια των διαλόγων και διαπραγματεύσεων σέρνουν τους λαούς σέρνουν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους. Αυτοί ευθύνονται για τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων,  για τους νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα και στο Αιγαίο. 

Τους βολεύει να είμαστε διαχωρισμένοι, να μη παλεύουμε από κοινού οι λαοί όλου του κόσμου ενωμένοι ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο και έθνος, ενάντια στο σύστημα, τις κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.   Για αυτό καλλιεργούν τον εθνικισμό, το μίσος μεταξύ των λαών για να προωθούν τη λογική «διαίρει και βασίλευε» και να μετατρέπουν τους λαούς σε εύκολο στόχο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ενισχύουν το ρατσισμό και τις προβατικές συμπεριφορές ενάντια σε όλους εκείνους που το ίδιο το σύστημα τους αφήνει απροστάτευτους και στο περιθώριο. Για αυτό εκτρέφουν τις - πολύτιμες για το σύστημα - φασιστικές εφεδρείες, όπως οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής. 

Αυτό τον ρόλο παίζει εδώ και τέσσερα χρόνια και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι εχθές και ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν κατάφερε να κρατήσει το προσωπείο του «αντιμνημονιακού» τώρα προσπαθεί να εμφανιστεί ως προοδευτική δύναμη και πολέμιος της συντήρησης και της ανόδου του φασισμού. 

Είναι η κυβέρνηση που έχει πάρει εργολαβία το ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, αναλαμβάνοντας ακόμα και προπαγανδιστικές εκστρατείες για την καταπολέμηση του «αντιαμερικανισμού» στην Ελλάδα. Έχει υπογράψει την απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ ΕΕ- Ελλάδας- Τουρκίας που εγκλωβίζει 50.000 πρόσφυγες και δεν τους αφήνει να ταξιδέψουν στις πραγματικά χώρες   προορισμού τους.  Έχεις συμμάχους και παίρνει συγχαρητήρια  του διαβολικά καλού Τράμπ, του Στόλτενμπεργκ, της Μέρκελ, του Μακρόν. Μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο – ορμητήριο για να εκδηλώνονται πολεμικές επιχειρήσεις στην γύρω περιοχή, πρωταγωνιστεί στη προώθηση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια όπως με τη συμφωνία των Πρεσπών.  

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αντιλαϊκών πολιτικών που υλοποιούνται για όφελος των μονοπωλίων, με τους άλλους λαούς. Τώρα πρέπει να δυναμώσει  ο κοινός αγώνας για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, από τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στα σχέδια για αλλαγές συνόρων. Για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, χωρίς ρατσισμό και εθνικισμό. Δίνουμε το χέρι μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, οργανώνουμε την αλληλεγγύη σε όποιον το έχει ανάγκη. Πετάμε έξω από τις σχολές το δηλητήριο του φασισμού, ρατσισμού, εθνικισμού και αλυτρωτισμού. 
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου