Ενημέρωση για την εκδήλωση με θέμα: «Η καλύτερη λύση για τα αδέσποτα ζώα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέτρα υγιεινής και ασφαλείας για τους φοιτητές» | Epirus World

Ενημέρωση για την εκδήλωση με θέμα: «Η καλύτερη λύση για τα αδέσποτα ζώα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέτρα υγιεινής και ασφαλείας για τους φοιτητές»

Την Πέμπτη 7 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον Πολυχώρο Νεανικής Δημιουργίας των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΕΙ Ιωαννίνων με θέμα: «Η καλύτερη λύση για τα αδέσποτα ζώα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέτρα υγιεινής και ασφαλείας για τους φοιτητές», με ομιλητές την πρόεδρο του Φ.Σ ΒΕΤ Εμμα Λιβέρη και  τον Τάκη Τασούλα, δημοτικό σύμβουλο με τη Λαική Συσπείρωση στον Δήμο Ιωαννιτών. 

Αφορμή γι' αυτό ήταν η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ευθύνη της κυβέρνησης,των τοπικών αρχών και της πρυτανείας για την περίθαλψη των αδέσποτων και τα κρούσματα επίθεσης αυτών προς τους φοιτητές. Τους τελευταίους μήνες τα αδέσποτα σκυλιά στο χώρο του Πανεπιστημίου πραγματικά χρειάζονται φροντίδα και περίθαλψη, χωρίς ωστόσο οι αρμόδιες αρχές να συγκινούνται ούτε από την έλλειψη υγιεινής ούτε από το γεγονός ότι τα ζώα όχι μόνο επιτίθενται το ένα ενάντια στο άλλο αλλά και σε φοιτητές. 

Οι ομιλητές στάθηκαν στους λόγους που υπάρχουν αδέσποτα, στο γεγονός ότι η καπιταλιστική κρίση τα τελευταία δέκα χρόνια με  την εξαθλίωση των λαϊκών οικογενειών οδήγησε στο να παρατιούνται σκυλιά συντροφιάς που μέχρι πριν ήταν οικόσιτα σε συνδυασμό με την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Επίσης, αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ο ρόλος των εργολάβων μέσα στις φιλοζωικές οργανώσεις κι ότι δεν αρκεί να αγαπάς απλά τα ζώα, αλλά ότι χρειάζεται επεξεργασμένο σχέδιο από επιστημονικό δυναμικό που θα αναλάβουν τη φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων. 

Η συζήτηση ήταν αρκετά γόνιμη και με έκκληση του Δημοτικού Συμβούλου, οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέτοντας την άμεση λύση του προβλήματος με συμφέρον τη σωστή φροντίδα των αδέσποτων και την ασφάλεια των φοιτητών στην ευθύνη του κράτους με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου