Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος" εντάχθηκε το έργο Διαμόρφωσης της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα | Epirus World

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος" εντάχθηκε το έργο Διαμόρφωσης της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα

Για έργο αναβάθμισης και ανάδειξης του Κάστρου κάνει λόγο ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης

Ως ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητικά και όχι μόνο μια ιστορική και πανέμορφη γωνιά της πόλης , χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης την "Διαμόρφωση της Τάφρου Αγίου Ανδρέα”- η ένταξη της οποίας στον Άξονα Προτεραιότητας «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Ε.Π. «Ήπειρος» ,υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη με προϋπολογισμό 2.287.112,00 ευρώ. 

Σύμφωνα με την μελέτη που εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα αναδειχθεί η τάφρος περιμετρικά των τειχών του Κάστρου και θα επιτευχθεί η επαναχρησιμοποίησή της από τους πολίτες τόσο ως χώρος αναψυχής όσο και ως κόμβος σύνδεσης περιοχών της πόλης.Κύριοι άξονες της προτεινόμενης μελέτης αποτελούν η διαμόρφωση της τάφρου του Κάστρου σε άμεση αισθητική συνάρτηση με τα πετρόκτιστα τείχη, η διαμόρφωση λωρίδας πρασίνου που "αναδεικνύει" τα τείχη, η κατασκευή και τοποθέτηση κατά θέσεις καθιστικών, καθώς και η διαμόρφωση του όμορου χώρου στην Λέσχη Αξιωματικών για συγκέντρωση-αναψυχή με ήπιες διαμορφώσεις. 

Επιπλέον, προβλέπονται η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος και σημειακές παρεμβάσεις στα τείχη του Κάστρου. Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί ένα δίκτυο δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πεζόδρομων περιμετρικά των τειχών του Κάστρου, ενώ οι εργασίες περιλαμβάνουν διαμορφώσεις, τοποθέτηση κυβόλιθων και πλακών πεζοδρομίου, διαμόρφωση διαβάσεων Α.Μ.Ε.Α, δεντροφυτεύσεις, τοποθέτηση νέων ιστών φωτισμού κλπ. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου για την κατανόηση της αναγκαιότητας χρηματοδότησης και κατασκευής του έργου που θα δημιουργήσει έναν μοναδικό χώρο περιπάτου, ξεκούρασης και αναψυχής αναδεικνύοντας παράλληλα ως μνημείο το Κάστρο και την τάφρο που το περιβάλλει.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου