Ζούνε με τις λάμπες πετρελαίου… Καθημερινές και πολύωρες οι διακοπές ρεύματος! | Epirus World

Ζούνε με τις λάμπες πετρελαίου… Καθημερινές και πολύωρες οι διακοπές ρεύματος!

Τις λάμπες πετρελαίου ή γκαζιού και τα κεριά έχουν εγκαταστήσει μόνιμα στα σπίτια τους οι κάτοικοι του χωριού Ξέχωρο Φιλιατών, οι οποίοι από τον τελευταίο μήνα του προηγούμενου έτους, μετρούν καθημερινές και πολύωρες διακοπές ρεύματος, χωρίς καμιά προειδοποίηση και κυρίως χωρίς καμιά εξήγηση. Οι κάτοικοι είχαν απευθυνθεί εγγράφως στον προιστάμενο της ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας, χωρίς όμως να υπάρξει λύση στο πρόβλημά τους. Τώρα ο Πρόεδρος του χωριού απευθύνεται στον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Πελοποννήσου και Ηπείρου, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν τα αίτια των διακοπών και να δοθεί λύση για το χωριό.

Οι κάτοικοι στο έγγραφό τους προς την ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας αναφέρονται εκτενώς στο πρόβλημα, το οποίο ωστόσο η ίδια η υπηρεσία φαίνεται να αγνοεί. «Εάν δεν πάρει κάποιος τηλέφωνο κανείς από την υπηρεσία δεν γνωρίζει για την υπάρχουσα διακοπή», σημειώνουν με νόημα.

Τονίζουν ακόμη πως όλα τα γειτονικά χωριά έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και μόνο το Ξέχωρο είναι αυτό που συστηματικά πλέον στερείται ένα κοινωνικό αγαθό.

«Το μόνο που ζητούμε είναι ηλεκτρική ενέργεια δίχως συστηματικές διακοπές. Εάν για αυτές φταίνε οι άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως μετ’ επιτάσεως διαδίδουν οι τεχνικοί σας, εμείς σας απαντούμε ότι ο άνθρωπος πάτησε την σελήνη, αγγίζει τον πλανήτη Άρη και δεν μπορεί να βρει τρόπο για να ξεπεράσει ένα τέτοιο πρόβλημα»….

Μετά το έγγραφο αυτό αντί το πρόβλημα να λυθεί έγινε μεγαλύτερο και συχνότερο. Αυτό άλλωστε τονίζει ο πρόεδρος του Ξέχωρου που απευθύνεται αυτή την φορά στην περιφερειακή διεύθυνση του ΔΕΗΔΔΕ.

«Είναι ψυχοφθόρο να βλέπεις τα γύρω χωριά να έχουν ηλεκτρισμό και οι κάτοικοι του χωριού μας να χρησιμοποιούνε γκαζόλαμπες για φωτισμό…» σημειώνει ο πρόεδρος ο οποίος περιγράφει ένα ακόμη γεγονός που αφορά στην απομάκρυνση ασφαλειών που υπήρχαν κοντά στις εγκαταστάσεις κεραιών και τότε το φαινόμενο διακοπών ήταν ανύπαρκτο.

Το πρόβλημα κρατάει περίπου τρεις μήνες με την υπομονή και την αντοχή των κατοίκων να έχει εξαντληθεί.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου