"Εικονική" περιήγηση στην μορφή του Σύγχρονου Μουσείου Ιστορίας της Πρέβεζας | Epirus World

"Εικονική" περιήγηση στην μορφή του Σύγχρονου Μουσείου Ιστορίας της Πρέβεζας

Η ημερίδα του Σαββάτου αρχή ενός δημιουργικού διαλόγου

Τις "πόρτες' του θα "ανοίξει" για πρώτη φορά -μέσα από τις τοποθετήσεις των εισηγητών αλλά και των εμπνευστών του - το Σύγχρονο Μουσείο Ιστορίας της Πρέβεζας με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνουν από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου ώρα 7 το απόγευμα, στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης. 

Η ιδέα του Σύγχρονου Μουσείου Ιστορίας για την πόλη της Πρέβεζας (το οποίο θα καλύψει την λεγόμενη νεώτερη ιστορία περίπου από το 1200 μ.Χ και μετά) "γεννήθηκε" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Πρέβεζα" και τώρα ετοιμάζεται τουλάχιστον ως προς τον σχεδιασμό του να πάρει σάρκα και οστά.Σύμφωνα με τα όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί, το συγκεκριμένο Μουσείο θα είναι ένα "ψηφιδωτό" εκθεμάτων, ιστορίας, λαογραφίας , πολιτισμού κλπ. και σίγουρα θα καλύψει ένα κενό που σήμερα υπάρχει στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας μετά την "πτώση" της Αρχαίας Νικόπολης.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι οι:
Θωμάς Τσουκαλάς Αρχιτέκτονας-Μουσειολόγος-
Νικόλαος Λιανός καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Α΄αντιπρόεδρος του Ελληνικού ICOMOS-
Γεώργιος Παπακωσταντίνου Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης-
Ασπασία Λούβη Αρχαιολόγος-Βυζαντινολόγος πρώην Γενική Διευθύντρια Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Οι ομιλητές θα καλύψουν το επιστημονικό κομμάτι της εκδήλωσης ωστόσο οι διοργανωτές θα "ανοίξουν" για πρώτη φορά το κεφάλαιο του σχεδιασμού δίνοντας έτσι το έναυσμα για έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο σχετικά με το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου