Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα καθώς και κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών στην πόλη των Ιωαννίνων | Epirus World

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα καθώς και κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών στην πόλη των Ιωαννίνων

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, τρεις νεαροί δράστες ενώ αναζητείται συνεργός τους  
Εξιχνιάσθηκαν -7- διαρρήξεις και κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων καθώς και -35- κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών  
Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν στη διάπραξη κλοπών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε κλοπές δικύκλων στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (5 Φεβρουαρίου 2019) στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 21, 21 και 18 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 20χρονος ημεδαπός συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες δρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, ως ακολούθως:
  • είτε προέβαιναν κυρίως με τη μέθοδο της θραύσης τζαμιών, σε διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων σε δημοτικές οδούς καθώς και σε χώρους στάθμευσης στην πόλη των Ιωαννίνων και αφαιρούσαν από τους εσωτερικούς χώρους των οχημάτων, χρηματικά ποσά, κινητά τηλεφώνα και διάφορα άλλα αντικείμενα.
  • είτε αφαιρούσαν σταθμευμένα δίκυκλα μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες από δημοτικές οδούς καθώς και πυλωτές πολυκατοικιών, τα οποία στη συνέχεια, τις περισσότερες φορές, εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα εμπλέκονται κατά περίπτωση και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, στα παρακάτω αδικήματα: 
  • 7 διαρρήξεις και κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 30/31-01-2019.
  • 35 κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο.
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές τόσο για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών όσο και για κλοπές.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου