Με επιτυχία η διημερίδα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομών Ν. Πρέβεζας για την διαχείριση Μαζικών Καταστροφών | Epirus World

Με επιτυχία η διημερίδα της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομών Ν. Πρέβεζας για την διαχείριση Μαζικών Καταστροφών

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα που διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, το Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 με αντικείμενο : «Διαχείριση Μαζικών Καταστροφών».
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 , στην αίθουσα » Οικία Αθανασιάδη» έγινε μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα με παρουσιάσεις από τους:
α/ Διονύσιο Παπανίκο, από το ΙΓΜΕ Πρέβεζας να αναφέρεται σε γεωλογικά φαινόμενα , σεισμούς και κατολισθήσεις,
β/ Επιπυραγό Βασίλειο Γιάννο, από την Π.Υ. Πρέβεζας , ο οποίος αναφέρθηκε στον Σχεδιασμό αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών από το Πυροσβεστικό Σώμα
γ/ Κωνσταντίνο Κατραχούρα , ο οποίος ανέπτυξε πολλά θέματα στην αντιμετώπιση ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών, καθώς και σε δεύτερη παρουσίαση το μετατραυματικό στρες των εμπλεκομένων σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και τέλος από τον πρόεδρο της ΛΕΚ , Βασίλειο Ράπτη , ο οποίος παρουσίασε τους χώρους καταφυγής και την οργάνωση καταυλισμών., θέμα που έδωσε αφορμή για διάλογο μεταξύ των συμμετασχόντων στην ημερίδα και του Αντιδήμαρχου Ευάγγελου Γιαννουλάτου, ως προς ύπαρξη και γνωστοποίηση των χώρων καταφυγής στο Δήμο Πρέβεζας.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους , ο Βουλευτής Πρέβεζας κος Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κος Ευάγγελος Γιαννουλάτος ,ο Εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων κ. Περικλής Βασιλάκης, οι οποίοι σε σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκαν στο έργο και την προσφορά της ΛΕΚ υπογραμμίζοντας τη σημασία του εθελοντισμού στις μέρες μας.

Παρών στην ημερίδα, ο ανώτερος διοικητής φρουράς Πρέβεζας Λευκάδας Σμήναρχος (Ι) κος Καστώρης, ο διοικητής της Π.Υ. Λευκάδας πύραρχος κος Βαρδής Θεόδωρος, ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας Αντιπύραρχος κος Μικρούλης Αθανάσιος, εκπρόσωποι από την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, οι προϊστάμενοι των τμημάτων πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας κοι Σειτανιώτης Αναστάσιος και Καζούκας Θεόδωρος, οι εθελοντικές οργανώσεις ΕΕΕΔ Δήμου Πάργας , ΛΕΦΕΔ Άρτας , οι κύριοι Πηλαρινός Ιωάννης και Σκανδάλης Γεώργιος από το χώρο του ραδιοερασιτεχνισμού και πολλά μέλη της ΛΕΚ , καθώς και εκπρόσωπος του Ροταριανού Ομίλου Πρέβεζας.

Η ημερίδα εκφράστηκε από την διαπίστωση που έκανε ο πρόεδρος της ΛΕΚ κατά την διάρκεια της ομιλίας του:
«..Η χρησιμοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας σε καταστάσεις μαζικών καταστροφών από την πολιτεία πρέπει να βασίζεται σε κανόνες και κοινό τρόπο σκέψης. Η παρουσία στην ημερίδα των υπευθύνων των κρατικών φορέων και των διοικητών των σωμάτων ασφαλείας αν μη τι άλλο δηλώνει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί σε γερές βάσεις μεταξύ των εμπλεκομένων. Ευχαριστούμε για την αγαστή συνεργασία που έχουμε ως ΛΕΚ μαζί σας και σας δηλώνουμε πως θα προσπαθούμε πάντα να συνδράμουμε στο έργο σας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης..»

Διατύπωση που συμφώνησαν όλοι οι παρόντες εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων από Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Καναλάκι.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 , συνεχίστηκε η εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις τις ΛΕΚ από αξιωματικούς τις 5ης ΕΜΑΚ , οι οποιοί αναφέρθηκαν σε επιχειρήσεις διάσωσης μετά από σεισμό, το μαρκάρισμα των κτηρίων μετά από έρευνα σε αυτά για πιθανούς εγκλωβισμούς , ενώ έγινε παρουσίαση του διασωστικού εξοπλισμού της ΕΜΑΚ από τα ειδικά οχήματα που διαθέτει η 5η ΕΜΑΚ..
©www.rescuecommando.eu
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου