Ένας ο Φορέας Απορριμμάτων Ηπείρου… Καθοριστική η συνάντηση με Φάμελλο! | Epirus World

Ένας ο Φορέας Απορριμμάτων Ηπείρου… Καθοριστική η συνάντηση με Φάμελλο!

Καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα βήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων ήταν η συνάντηση που είχαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο οι πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης της Ηπείρου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και με την λήψη της σημαντικής απόφασης για κατάργηση πλέον των κατά τόπους ΦΟΔΣΑ με ταυτόχρονη λειτουργία και στελέχωση του Περιφερειακού. Ο Περιφερειακός θα είναι αυτός που θα αναλάβει την πλήρη διαχείριση των απορριμμάτων στο αμέσως επόμενο διάστημα. «Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που εκτιμούμε ότι θα δώσει λύση στα προβλήματα» δήλωσε στο Epiruspost o Στάθης Γιαννούλης, που θα έχει την προεδρεία στο νέο όργανο.

Η συνάντηση με τον Υπουργό προκλήθηκε μετά και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν αρκετοί δήμοι καθώς ήταν αδύνατη η μεταφορά των απορριμμάτων τους στο εργοστάσιο διαχείρισης στο Ελευθεροχώρι, με το ισχύον καθεστώς.

Παρουσία και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, αποφασίστηκε να εκδοθεί άμεσα η διαπιστωτική πράξη για το κλείσιμο των τριών Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων που λειτουργούν σήμερα στην Ήπειρο και της δραστηριοποίησης του Περιφερειακού.

Μέχρι την λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου ο Περιφερειακός Φορέας θα λειτουργήσει με την διοίκηση που είχε εκλεγεί αλλά έμενε ανενεργή.

Ο Περιφερειακός θα είναι ο καθολικός διάδοχος και των τριών που λειτουργούν σήμερα και θα έχει στο εξής την ευθύνη των απορριμμάτων, της λειτουργίας των σταθμών μεταφόρτωσης και του εργοστασίου.

«Είναι μία θετική εξέλιξη. Εκτιμούμε ότι μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και να δρομολογήσει τα πράγματα για το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Γιαννούλης, μιλώντας στο Epiruspost ενώ συμπλήρωσε πως στην συνάντηση συζητήθηκαν και τα προβλήματα μεταφοράς των απορριμμάτων που διαπιστώνονται μέχρι σήμερα. Εκ μέρους του Υπουργείου δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπισή τους, ενώ ο κ. Φάμελλος δήλωσε αρωγός σε ότι χρειαστεί για το καλύτερο αποτέλεσμα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου