Σφοδρά πυρά για τον μισθό του αντιπροέδρου.. Ομοβροντία κατά της Δημοτικής Αρχής από Ελισάφ και Γκόντα | Epirus World

Σφοδρά πυρά για τον μισθό του αντιπροέδρου.. Ομοβροντία κατά της Δημοτικής Αρχής από Ελισάφ και Γκόντα

Σφοδρή επίθεση στην Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον Δήμαρχο εξαπέλυσαν οι παρατάξεις του Μωυσή Ελισάφ και του Νίκου Γκόντα με αφορμή την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για διπλασιασμό της μισθοδοσίας του αντιπροέδρου της επιχείρησης. Ο Μωυσής Ελισάφ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μίλησε για προκλητική απόφαση πολιτικά και ηθικά ενώ καυτηρίασε και το νομικό σκέλος. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του Νίκου Γκόντα τονίζει ότι η απόφαση ελήφθη με την καθοδήγηση του Δημάρχου και με σκοπό την οικονομική αποκατάσταση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου. Αμφότεροι καυτηριάζουν τον χρόνο λήψης της απόφασης όπως και την αναδρομική της ισχύ.

Ο Μωυσής Ελισάφ, παρουσία και υποψηφίων του συνδυασμού του όπως του Φώτη Βάββα και του Δημήτρη Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε από τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Μανταλόβας. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων απείχε από την ψηφοφορία.
Χαρακτήρισε υπέρογκη την αμοιβή, η οποία ξεπερνά τις δύο χιλιάδες και αγγίζει τις αποδοχές του Πρύτανη του Πανεπιστημίου και καυτηρίασε το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη την στιγμή που τα εντάλματα δεν αποστέλλονται πλέον στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση φανερώνει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο την ιδιοκτησιακή αντίληψη του δημάρχου και των συνεργατών του για τον Δήμο Ιωαννιτών και τις δημοτικές επιχειρήσεις.
«Εν μέσω  προεκλογικής περιόδου και σε μία συνεδρίαση παρωδία, καθώς απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και απείχε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, όπως προκύπτει από τα ελάχιστα στοιχεία που περιέχει η απόφαση, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ αποφάσισαν να διπλασιάσουν τον μισθό του αντιπροέδρου της επιχείρησης Μάκη Χρυσοστόμου.
Έτσι οι μηνιαίες αποδοχές από 1.068 ευρώ εκτοξεύονται στις 2.137 ευρώ.
Τη νομιμότητα  της υπόθεσης θα την κρίνουν τα αρμόδια όργανα δεδομένου ότι  υπάρχει ήδη αρνητική  απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Είμαστε βέβαιοι πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πράξουν,  όπως οφείλουν, άμεσα το καθήκον τους.
Άμεσα οφείλουν να τοποθετηθούν και οι παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, πολύ περισσότερο αυτές που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.
Ωστόσο  η απόφαση είναι   πολιτικά και ηθικά προκλητική», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.
Η υπέρογκη αύξηση στη μισθοδοσία του αντιπροέδρου, γίνεται λίγους μήνες πριν εκπνεύσει η θητεία της δημοτικής αρχής και θα έχει αναδρομική ισχύ.
Κι αυτό συμβαίνει, όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, την ώρα που η ΔΕΥΑΙ προσφέρει πανάκριβο νερό στους κατοίκους της πόλης, την ώρα που προχωρά σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων, τα χρέη της επιχείρησης ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και τα έργα της καρκινοβατούν.
«Είναι επίσης ηθικά  προκλητικό για το σύνολο των πολιτών και πολύ περισσότερο για τους νέους που αναζητούν δουλειά ή πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό να αμείβεται ένας αιρετός εκπρόσωπος με  ποσό άνω των δύο χιλιάδων ευρώ το μήνα…
Η πολιτική ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον δήμαρχο και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΔΕΥΑΙ ο οποίος φαίνεται ότι εξοφλεί δικά του γραμμάτια. Ήταν παρών στη συνεδρίαση και ουσιαστικά ενορχήστρωσε την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.
Είναι αυτός που δημιούργησε μία στρατιά αμειβόμενων αιρετών.
Είναι αυτός που πρέπει να απολογηθεί στους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες.
Μ’ αυτό το πνεύμα θέλουν να συνεχίσουν να διοικούν τον Δήμο; Αυτό το πνεύμα συμμερίζεται το σύνολο των μελών της παράταξης του κ. Μπέγκα;
Ας το αξιολογήσουν οι πολίτες.
Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων έχουν να επιλέξουν, μια δημοτική αρχή που θα συνεχίσει τις ίδιες πρακτικές πρωτόγνωρες για τον τόπο ή μια δημοτική αρχή που θα σέβεται το δημόσιο χρήμα και θα λογοδοτεί στους πολίτες ακόμη και για  το τελευταίο ευρώ» κατέληξε.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση τοποθετείται και η παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας του Νίκου Γκόντα. Ο εκπρόσωπος της παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ δεν παραβρίσκονταν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Είχε απευθυνθεί εγγράφως στο ΔΣ και είχε ζητήσει την αναβολή της.
Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο αντιπρόεδρος με την ανοχή αν όχι με την καθοδήγηση του Προέδρου και Δημάρχου ψάχνει πόρους οικονομικής αποκατάστασης διπλασιάζοντας  τον μισθό!
«Εδώ και πολύ καιρό ο κ. Αντιπρόεδρος, προσπαθεί να μεθοδεύσει τον διπλασιασμό του μισθού του, κάτι που είναι απαγορευτικό εκ του νόμου, αφού είναι γνωστό ότι η επιχείρηση παρουσιάζει ζημιές και αυτό εμποδίζει τέτοιου είδους μηνιαία αποζημίωση και μάλιστα αναδρομικά,  όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία όμως  επικυρώνεται  από την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση.
Διαχρονικό μέλημα της οικονομικής αποκατάστασης του αντιπροέδρου και όχι το συμφέρον των πολιτών οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν πανάκριβο το νερό που φτάνει στις βρύσες του. Βαρύγδουπη υπόσχεση για μείωση της τιμής του νερού μια υπόσχεση που ποτέ δεν τηρήθηκε», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τα πρακτικά των αποφάσεων, καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ επιστράτευσε ακόμη και αναπληρωματικά μέλη της επιχείρησης, προκειμένου να δημιουργηθεί απαρτία, η οποία θα αποφάσιζε τον διπλασιασμό του μισθού του αντιπροέδρου, κάτι που δεν επιτεύχθηκε αφού η παρουσία του ενδιαφερόμενου είναι απαγορευτική βάσει νόμου.
Παρόλα αυτά, χωρίς απαρτία, η μειοψηφία πήρε απόφαση παράνομα για το διπλασιασμό του μισθού.
«Συμμέτοχη σε αυτή την παρανομία ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας  και ο Αντιδήμαρχος κ. Μανταλόβας, οι οποίοι έβαλαν την υπογραφή τους σε μια παράνομη πράξη, για την οποία θα κληθούν οι αρμόδιες αρχές (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ) να  εγκρίνουν,    και να  εκτελέσουν μια παράνομη απόφαση και κυρίως το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο έχει απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα στο παρελθόν.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  καταγγέλλει τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και πράξεις, καλώντας τους συμπολίτες να πράξουν το ίδιο στις εκλογές του Μάιου», καταλήγει η ανακοίνωση.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου