Ογκονεφρολογία.. Μία πρωτότυπη εκδήλωση | Epirus World

Ογκονεφρολογία.. Μία πρωτότυπη εκδήλωση

Μια πρωτότυπη επιστημονική εκδήλωση, υπό τη διοργάνωση δύο σημαντικών Κλινικών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίες αποδεικνύουν το σημαντικό έργο που επιτελείται στο «εδώ» Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, αποτελεί η «Ογκονεφρολογία. Εξελίξεις & Προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2019, στο Ξενοδοχείο «Du Lac», στα Ιωάννινα.

Ο λόγος για την Ογκολογική και τη Νεφρολογική, δύο Κλινικές πρωτεργάτριες στις ιατρικές εξελίξεις, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Ογκολογίας Γεώργιου Πενθερουδάκη και της Επίκουρης Καθηγήτριας Ευαγγελίας Ντουνούση, αντίστοιχα.
Βασικός στόχος της επιστημονικής εκδήλωσης, είναι η συμβολή  σε μια αποτελεσματικότερη και ορθότερη αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών με νεφρικές νόσους. Προς την κατεύθυνση αυτή, η συνεργασία τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και στον εργασιακό χώρο όλων των επαγγελματιών υγείας, κρίνεται απολύτως απαραίτητη.
Στα Γιάννινα θα βρεθούν προκειμένου να συμμετέχουν στις εργασίες, διακεκριμένοι επιστήμονες με καταξιωμένο κλινικό και ερευνητικό έργο στη Νεφρολογίακαι την Ογκολογία, από Ακαδημαϊκά και Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους επιστήμονες των Ιωαννίνων.
Το επιστημονικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, περιλαμβάνει Στρογγυλά Τραπέζια, Διαλέξεις και Παρουσίαση Περιστατικών, πάνω στις εξελίξεις και τις προοπτικές της Ογκονεφρολογίας.
Ειδικότερα, επί τάπητος θα τεθούν τα εξής θέματα:
♦Διαταραχές ηλεκτρολυτών, αρτηριακή υπέρταση και οξεία νεφρική βλάβη στους ογκολογικούς ασθενείς
♦ Χρονιά νεφρική νόσος στον ογκολογικό ασθενή
♦ Σπειραματοπάθειες και κακοήθεια
♦ Μεταμόσχευση και καρκίνος
♦ Αδενοκαρκίνωμα του νεφρού.
Οι Επιλεγμένες Διαλέξεις, θα αφορούν στην Ογκο-νεφρολογία και την ανάγκη για μια νέα εξειδίκευση στη νεφρολογία, τη διαχείριση του τελικού σταδίου της Νεφρικής Νόσου στους ογκολογικούς ασθενείς, την ορθολογική εφαρμογή της θεραπείας υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας και τέλος, τις θεραπευτικές εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας στην Ογκολογία.
Η έναρξη των εργασιών της επιστημονικής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 9:00 το πρωί.
Η εγγραφή στις εργασίες της επιστημονικής εκδήλωσης είναι Δωρεάν.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου