Ψυχρή εισβολή στην Ήπειρο και νέο κύμα χιονοπτώσεων… | Epirus World

Ψυχρή εισβολή στην Ήπειρο και νέο κύμα χιονοπτώσεων…

Ψυχρή εισβολή που μπορεί να φέρει χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων επιφυλάσσει ο Φεβρουάριος για τις επόμενες ημέρες. Μετά την μικρή γεύση Άνοιξης, θα πάρουμε μία ακόμη καλή δόση χειμώνα που θα την περιοχή της Ηπείρου τουλάχιστον θα έχει βασικό χαρακτηριστικό την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η ερχόμενη Κυριακή να είναι ημέρα ολικού παγετού, με τον υδράργυρο δηλαδή να μένει καθηλωμένος για όλο το 24ωρο κάτω από το μηδέν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η μεταβολή του καιρού θα γίνει αισθητή από το ερχόμενο Σάββατο.

Η αυριανή ημέρα –όπου τα Γιάννινα θα γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους- θα ξεκινήσει με κρύο αλλά σταδιακά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει μέχρι και 16 βαθμούς.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι νεφελώδης και με τον υδράργυρο να φτάνει έως τους 12 βαθμούς.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από το Σάββατο. Όπως εξήγησε στο Epiruspost ο Καθηγητής Μετεωρολογίας Άρης Μπαρτζώκας καθ’ όλη την διάρκεια του Σαββάτου η θερμοκρασία αντί να ανεβαίνει θα πέφτει! Κι αυτό εξ αιτίας μιας ψυχρής εισβολής από την Δυτική- Βορειοδυτική Ρωσία και ενός συστήματος χαμηλών πιέσεων που αναπτύσσεται πάνω από το Ιόνιο.

Αυτός ο συνδυασμός θα δημιουργήσει μία τεράστια διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ θάλασσας και ηπειρωτικής χώρας. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας, στο ύψος των 1500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας η διαφορά της θερμοκρασίας θα είναι μέχρι και 15 βαθμούς!

«Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας σε έναν μικρό γεωγραφικό χώρο συγκροτεί το μέτωπο της κακοκαιρίας», σημειώνει ο κ. Μπαρτζώκας. Το μέτωπο αυτό θα δώσει έντονες χιονοπτώσεις στην Ανατολική Ελλάδα, χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της Ηπείρου και ενδεχομένως το απόγευμα του Σαββάτου θα χιονίσει πρόσκαιρα και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η Κυριακή θα είναι μία ακόμη δύσκολη ημέρα του φετινού χειμώνα καθώς θα υπάρξει νέα πτώση της θερμοκρασίας με επικρατέστερο το σενάριο του ολικού παγετού.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου