Τον Πολιούχο της Αγ. Χαράλαμπο τιμά η Πρέβεζα στις 9 και 10 Φεβρουαρίου | Epirus World

Τον Πολιούχο της Αγ. Χαράλαμπο τιμά η Πρέβεζα στις 9 και 10 Φεβρουαρίου

Με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.Χρυσόστομος ξεκινούν αύριο Σάββατο και ώρα 6.30 οι εκδηλώσεις μνήμης του προστάτη της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους που το 1854, θεράπευσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία στην παραλία της πόλης. 

Της Θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ.Δανιήλ, ενώ θα συλλειτουργήσουν οι Σεβ.Μητροπολίτες Χαλκίδος κ.Χρυσόστομος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία θα γίνει η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην συνέχεια ο Δήμος της Πρέβεζας θα παραθέσει καφέ στον πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς, με τη συμμετοχή και του χορευτικού τμήματος του Δήμου. 

Το απόγευμα της ίδια μέρας τις 5.30 θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται εκατοντάδες πιστοί να κατακλύσουν το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι στην χάρη του θαυματουργού Αγίου που σε δύσκολους καιρούς παραμένει φωτοδότης με το έργο του και την θεάρεστη ζωή του.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου