Ε-65 προς Εγνατία μέσω του νέου ΕΣΠΑ… | Epirus World

Ε-65 προς Εγνατία μέσω του νέου ΕΣΠΑ…

Ένα από τα έργα της νέας προγραμματικής περιόδου, του ΕΣΠΑ δηλαδή που θα καλύψει την χρονική περίοδο 2021-2027 αναμένεται να είναι το βόρειο τμήμα του άξονα Ε65, του δρόμου δηλαδή που ενώνει την Στερεά και την Θεσσαλία με την Εγνατία Οδό και την Ήπειρο. Όπως έκαναν γνωστό στα Γιάννινα, τα στελέχη της διαχειριστικής αρχής του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ και διερευνάται η δυνατότητα να είναι ένα από τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν τη νέα προγραμματική περίοδο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι το τελευταίο για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου δρόμου, καθώς το νότιο ξεκίνησε πρόσφατα με κονδύλια από το τρέχον ΕΣΠΑ.

Για την χρηματοδότηση του ίδιου τμήματος από το Υπουργείο Υποδομών εξετάζεται και η περίπτωση της άντλησης κεφαλαίων από την ΕΤΕΠ, προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Το τμήμα του Ε-65 από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία έχει μήκος 65 χιλιομέτρων και είναι περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο.

Η τροποποίηση της χάραξης το βγάζει εκτός βιότοπου της καφέ αρκούδας ενώ μειώνει τα μεγάλα τεχνικά έργα.

Η σύνδεση με την Εγνατία Οδό προβλέπεται να γίνει στο Κηπουρειό Γρεβενών
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου