Δυνητικά επικίνδυνο το 40% των παιχνιδιών | Epirus World

Δυνητικά επικίνδυνο το 40% των παιχνιδιών

Δυνητικά επικίνδυνο ήταν το 40% των παιχνιδιών που ελέγχθησαν στη βουλγαρική αγορά το 2018 από την αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων και την λήψη μέτρων προστασίας των παιδιών.
Υπάρχει αυξανόμενος αριθμός επικίνδυνων παιχνιδιών στη βουλγαρική αγορά και η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων, καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό των επικίνδυνων παιχνιδιών, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από την ολοκλήρωση των ερευνών που έγιναν πέρυσι.
Από τις έρευνες προέκυψε ότι τα πιο επικίνδυνα προϊόντα είναι αυτά που δεν περιέχουν οδηγίες χρήσης, δεν πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή ή σπάνε εύκολα. Μπορούν επίσης να παράγουν ήχους πολύ δυνατούς, ικανούς να επηρεάσουν αρνητικά την ακοή των παιδιών. Πέρυσι, πάνω από 65 είδη παιχνιδιών απομακρύνθηκαν από τη βουλγαρική αγορά, διότι κρίθηκαν επικίνδυνα για τα παιδιά.
Οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προειδοποιούν οι ειδικοί. Τα παιχνίδια πρέπει να διαθέτουν εγχειρίδιο χρήσης στη βουλγαρική γλώσσα, καθώς και τις υπόλοιπες οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν. Για τους κατασκευαστές και τους εισαγωγείς τα πρόστιμα κυμαίνονται από 5000 έως 15.000 λέβα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου