Ζίτσα: 1,5 εκ. για μελέτες έργων | Epirus World

Ζίτσα: 1,5 εκ. για μελέτες έργων

Μελέτες έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.533.200 ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας.

 Στην ίδια συνεδρίαση ελήφθησαν επίσης αποφάσεις και για άλλα θέματα όπως αυτό του κανονισμού αποχέτευσης, της επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων του Δήμου, των προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου καθώς και της υποβολής του αιτήματος για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι».
«Ο Δήμος αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει σε άλλη τροχιά», σχολίασε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσθεσε, «σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μια σειρά από δράσεις και έργα σε κάθε γωνιά του Δήμου με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Λαμβάνουμε αποφάσεις που δημιουργούν όλα τα δεδομένα ώστε να καταστεί ο Δήμος και οι υπηρεσίες του σύγχρονες για να μπορούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξημένες ανάγκες των δημοτών».
Το Σώμα κατά τη συνεδρίασή του ενέκρινε τις μελέτες μιας σειράς έργων συνολικού προϋπολογισμού 753.200 ευρώ σε Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου καθώς επίσης και την εκτέλεση δύο σημαντικών έργων στη Δ.Κ. Ελεούσας συνολικού προϋπολογισμού 800.000ευρώ. Πρόκειται για:
  • Το έργο «εκσυγχρονισμός γηπέδου ποδοσφαίρου της Δ.Κ. Ελεούσας» προϋπολογισμού 405.000ευρώ, θα καλύψει τις ανάγκες της «Θύελλας Ελεούσας», της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας του Δήμου Ζίτσας σε αριθμό αθλητών, καθώς στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου αθλούνται και αγωνίζονται περισσότερα από 150 παιδιά όλων των ηλικιών. Να σημειωθεί πως ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου Ελεούσας ήταν ένα αίτημα δεκαετιών των διοικήσεων της ομάδας αλλά και  της τοπικής κοινωνίας. Το εν λόγω έργο σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων στα γήπεδα Κληματιάς προϋπολογισμού 183.520 ευρώ και Πρωτόπαππας προϋπολογισμού 306.000 ευρώ, αλλά και την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Ελεούσα, αποτελούν την υλοποίηση του σχεδιασμού και των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του Αθλητισμού που στόχο έχουν την αναβάθμιση των  αθλητικών υποδομών του Δήμου.
  • Το έργο «εργασίες βελτίωσης αστικής οδοποιίας στη Δ.Κ. Ελεούσας και Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς» με την υλοποίησή του θα αναβαθμίσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες και θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια σε ένα δρόμο που χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες μαθητές για την έλευσή τους από και προς το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και εκατοντάδες κόσμου καθώς αποτελεί μια από τις βασικές εισόδους στους οικισμούς Ελεούσας και Βουνοπλαγιάς. Το συγκεκριμένο έργο, με την κεντρική πλατεία Δημαρχείου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, και το υπό κατασκευή έργο που αφορά την ανάπλαση της οδού που διέρχεται από το νέο Δημαρχείο έως τον κόμβο Φανερωμένης, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο οικοδομικό τετράγωνο που αναβαθμίζει οριστικά την έδρα του Δήμου δίνοντας εικόνα σύγχρονης πόλης.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου