Independent: 4 δις τα «ναρκωδόλαρα» της Αλβανίας… | Epirus World

Independent: 4 δις τα «ναρκωδόλαρα» της Αλβανίας…

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το εμπόριο ναρκωτικών στην Αλβανία, δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Independent, παρουσιάζοντας βίντεο από τις περιπολίες των Ιταλών αλλά και εκτιμήσεις δυτικών διπλωματών που ζουν στην γείτονα. Το χασίς, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται, συμβάλει με τέσσερα δις δολάρια σε ετήσια βάση, στο Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν της Αλβανίας και αναρωτιέται πως μια τόσο μικρή χώρα έχει μετατραπεί σε «Κολομβία της Ευρώπης»! Τα «ναρκωδόλαρα» ξεπλένονται σε… επενδύσεις, που περιλαμβάνουν πολυτελείς κατασκευές σε τουριστικές περιοχές, όπως άλλωστε είναι τα «φιλέτα» της Χιμάρας που έχουν στοχοποιηθεί από τα Τίρανα.

Το άρθρο σημειώνει ότι οι αλβανικές συμμορίες είναι οι πιο ισχυρές στον κόσμο στην ηρωίνη και την κοκαΐνη.

Οι Αλβανοί διακινητές αγοράζουν τις Αρχές από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας μέχρι αυτές της Σμύρνης στην Τουρκία.

Έτσι καθίσταται δυνατή τη μετακίνηση των ναρκωτικών.

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο της ΕΕ, σημειώνει ότι η Αλβανία δεν είναι μόνο το κέντρο καλλιέργειας, αλλά το κέντρο συγκέντρωσης και διανομής.

Σύμφωνα με τον ίδιο Ευρωπαίο αξιωματούχο, τα χρήματα των ναρκωτικών ξεπλένονται σε πολυτελείς οικοδομές κατά μήκος της ακτής και στην πρωτεύουσα.

Αλβανικά δημοσιεύματα στο παρελθόν, όπως και η αντιπολίτευση, έχουν καταγγείλει ότι τα καρτέλ ξεπλένουν τα χρήματα από τα ναρκωτικά οικοδομώντας.

Στο στόχαστρο των ίδιων κυκλωμάτων βρίσκονται και τα παραλιακά οικόπεδα «φιλέτα» που ανήκουν κυρίως σε Έλληνες μειονοτικούς.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου