Παίρνει…σειρά η «Υπατία»! | Epirus World

Παίρνει…σειρά η «Υπατία»!

Και έρχεται η «Υπατία»… Είναι το τέταρτο στην σειρά κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. «Βαφτίστηκε» από το Εθνικό Αστεροσκοπείο το οποίο δίνει τα ονόματα στα χαμηλά βαρομετρικά που φέρνουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Με την πρακτική αυτή διαφωνούν οι μετεωρολόγοι παρόλα αυτά αποτελεί την μόδα που ήρθε από την Αμερική και μιμούνται κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τα δυτικά και θα φέρει χιονοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, βροχές και καταιγίδες. Ο υδράργυρος θα παραμείνει καθηλωμένος υπό το μηδέν και τις επόμενες ημέρες.

Στην Ήπειρο και στις περισσότερες ορεινές περιοχές το νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει με χιόνια –εκτιμάται τα ξημερώματα- λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Από κει και μετά τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους μετεωρολόγους…

Η άνοδος της θερμοκρασίας μέσα στην μέρα θα έχει ως αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να μετατραπούν σε βροχές και καταιγίδες.

Όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογιστεί η ώρα κατά την οποία θα επέλθει η συγκεκριμένη μεταβολή και το υψόμετρο.

Το πιθανότερο για την πόλη των Ιωαννίνων είναι η μέρα να ξεκινήσει με χιόνι και περί το μεσημέρι να ακολουθήσουν βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία ωστόσο θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.

Πριν λοιπόν δούμε τι ακριβώς μας επιφυλάσσει η «Υπατία» να αναφέρουμε ότι ως ιστορικό πρόσωπο γεννήθηκε το 370 και έζησε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Αποτελούσε σύμβολο της μάθησης και της επιστήμης και διακρίθηκε στα μαθηματικά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου