Ανησυχία για την υπερχείλιση του Αλφειού στην Ηλεία | Epirus World

Ανησυχία για την υπερχείλιση του Αλφειού στην Ηλεία

Σε επαγρύπνηση είναι οι κάτοικοι στις παραποτάμιες περιοχές του Αλφειού, ιδιαίτερα στη ζώνη από τη Δαφνούλα και ως την Καλλιθέα, στον κάμπο της Παπαδούς και στη Φρίξα.
Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία
Τα νερά πέρασαν πάνω από τα αναχώματα και «μπήκαν» στις καλλιέργειες, ενώ χαμηλότερα σημειώθηκαν μερικές διαρροές κάτω  από το ανάχωμα. Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και της περιφέρειας δουλεύουν σε πλήρη ρυθμό για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα
Από χθες το απόγευμα η στάθμη του νερού έδειξε σημάδια υποχώρησης, όμως αυτό είναι που ανησυχεί τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή.
«Αυτό που μας ανησυχεί και μας κρατά σε εγρήγορση, είναι τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά την υποχώρηση των υδάτων. Παίζει ρόλο η και η φορά που θα έχει, ειδικά αν έχουν σωρώσει αδρανή υλικά,  διότι μπορεί να χτυπήσουν κατάστηθα το ανάχωμα και να έχουμε πρόβλημα. Ανησυχώ για την εικόνα που θα δω αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί, ειδικά στη ζώνη Καλλιθέα-Δαφνούλα, στο κέντρο της Παπαδούς μην κάνει τομή, όπως και τη Φρίξα», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος χθες μετέβη στα επίμαχα σημεία.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι σε αυτά τα σημεία έχει καθυστερήσει η έναρξη των κατάλληλων παρεμβάσεων, λόγω δικαστικής εμπλοκής στη διαγωνιστική διαδικασία της εργολαβίας των 5 εκατ. ευρώ, και πρόσθεσε ότι σε Μακρίσια και Καλυβάκια το ανάχωμα άντεξε πλην μικρών διαρροών που μπορεί να οφείλονται και σε άλλες αιτίες.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου