Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική και σε όλη τη χώρα | Epirus World

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική και σε όλη τη χώρα

Με τον «Τηλέμαχο» να αφήνει πίσω του λευκά τοπία, πολικές θερμοκρασίες και συνθήκες παγετού, τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένουν και σήμερα κλειστά λόγω του καιρού και για λόγους ασφάλειας των μαθητών.
Τα παιδιά συνεχίζουν τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ η χώρα προετοιμάζεται για το νέο κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται από σήμερα, την «Υπατία». Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και οι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Αττική

Λόγω μεγάλης επικινδυνότητας από την ύπαρξη πάγου δεν θα λειτουργήσει σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται επί της οδού Κοκκερέλ 14, στην Κυψέλη, που στεγάζονται το 4ο Νηπιαγωγείο, το 38ο Δημοτικό και το 120ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Δεν θα λειτουργήσει, επίσης, λόγω καιρού, το 45ο δημοτικό Σχολείο Αθηνών, που βρίσκεται στην οδό Πυθίας 38, στην άνω Κυψέλη. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο Αθηναίων, στο 24ο Γυμνάσιο & 24ο Γενικό Λύκειο (Σούκα 3 Αμπελόκηποι) τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10πμ.
Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει για τις μέχρι στιγμής αποφάσεις των Δήμων ανά Π.Ε. περί διακοπής μαθημάτων για την Τετάρτη 9/1/2019 λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός-χιονόπτωση). «Η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση που θα έχουμε από τους Δήμους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών ισχύουν τα εξής:
1. Δήμος Γαλατσίου - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία.Ανοικτοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου
2. Δήμο Καισαριανής - Μετά την εισήγηση του Δ/ντη του 2ου Δημοτικού σχολείου Καισαριανής, τα μαθήματα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καισαριανής θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς να επικοινωνήσουν το πρωί με το σχολείο γιατί υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας του.
Όλα τα υπόλοιπα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Βαθμίδας καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
3. Δήμος Αθηναίων - α) Αναστολή της λειτουργίας των 38ου και 120ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών καθώς και του 4ου Νηπιαγωγείου στην οδό Κόκκερελ 14, του 45ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στην οδό Πυθίας 38 και β) Τα 24ο ΓΕΛ και 24 Γυμνάσιο Αθηνών στην οδό Σούκα 3, θα έχουν έναρξη της λειτουργίας τους στις 10:00 το πρωί.
Π.Ε. Ανατολικής Αττικής ισχύουν τα εξής:
1. Δήμος Μαραθώνα - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν έχουμε ενημέρωση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
2. Δήμος Διονύσου - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν έχουμε ενημέρωση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
3. Δήμος Ωρωπού - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί
4. Δήμος Αχαρνών - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν έχουμε ενημέρωση για παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
5. Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος - Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ.
6. Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου - Στη Δ.Κ.Πικερμίου - Έναρξη μαθημάτων στις 9:30 π.μ. ενώ στη Δ.Κ. Ραφήνας τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
7. Δήμος Παλλήνης - Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. για όλα τα σχολεία, τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
Π.Ε. Δυτικής Αττικής ισχύουν τα εξής:
1. Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας - Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δ.Ε. Βιλίων και Ερυθρών
Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών ισχύουν τα εξής:
1. Δήμος Πεντέλης - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου
2. Δήμος Κηφισιάς - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου
3. Δήμος Αμαρουσίου - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
4. Δήμος Χαλανδρίου - Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. και έναρξη λειτουργίας Παιδικών σταθμών του δήμου στις 10:00 π.μ.
5. Δήμος Παπάγου-Χολαργού - Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. - Οι Παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά
6. Δήμος Βριλησσίων - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
7. Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου
8. Δήμος Αγίας Παρασκευής - Τα σχολεία και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά, με έναρξη στις 10:00 π.μ.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, λόγω του καιρού.
Δ. Λαγκαδά
Tα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.
Δ. Ωραιοκάστρου
Tην Τετάρτη 9/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου
Δ. Βόλβης
Κλειστά θα είναι την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Βόλβης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.
Δ. Θερμαϊκού
Tα σχολεία σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των παιδιών. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου. Για τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση με νέα ανακοίνωση
Δ. Θέρμης
Κλειστά θα παραμείνουν, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ. Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης. Ανοιχτό θα είναι το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης, δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο και Βασιλικών δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή.
Δ. Κορδελιού - Ευόσμου
Κλειστό θα παραμείνει και την Τετάρτη 9 του Γενάρη το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, το συγκεκριμένο σχολείο θα παραμείνει κλειστό και σήμερα. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου λειτουργούν κανονικά από την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.
Δ. Χαλκηδόνας
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019. Oι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς
Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη
Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος πλην του Λυκείου Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε σήμερα βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και θα παραμείνει σε αναστολή για σήμερα Τετάρτη 9/1 για την αποκατάσταση της βλάβης για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
Επίσης κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων. Για τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη και με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τη συνέχιση της κακοκαιρίας με νέες χιονοπτώσεις και το επόμενο 24ωρο, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο. Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Επιπλέον οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Νεάπολης - Συκεών
Στο Δήμο Νεάπολης Συκεών κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στα Πεύκα. Τα σχολεία σε όλες τις άλλες περιοχές του δήμου θα ανοίξουν κανονικά.

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Κλειστά, κυρίως για λόγους ασφαλείας που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών, θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Στον δήμο Κισσάμου κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το δημοτικό σχολείο στο Έλος. Στον δήμο Σφακίων κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες στη Χώρα Σφακίων, το δημοτικό-νηπιαγωγείο Ασκύφου, το δημοτικό Βουβά, το νηπιαγωγείο Πατσιανού, το δημοτικό και νηπιαγωγείο Ίμπρου. Στον δήμο Καντάνου - Σελίνου δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Ροδοβανίου.

Ηλεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Πύργου της Ηλείας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις δημοτικές ενότητες Λασιώνος και Λαμπείας , καθώς και το δημοτικό σχολείο Κούμανι της δημοτικής ενότητας Φολόης, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ανδρίτσαινας, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.
Ακόμη, θα παραμείνουν κλειστά το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο Γουμέρου της δημοτικής ενότητας Ωλένης, του δήμου Πύργου.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια απόφαση, δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις δημοτικές ενότητες Λασιώνος, Λαμπείας, Φολόης και Ανδρίτσαινας και φοιτούν σε σχολεία, όπως Ειδικά, ΕΠΑΛ κ.α., τα οποία λειτουργούν εκτός των προαναφερόμενων περιοχών.

Νομός Τρικάλων

Σε τρεις δήμους του νομού Τρικάλων θα είναι κλειστά σήμερα τα σχολεία, ενώ στον δήμο Τρικκαίων τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν από τις 10:00 και μετά.
Δήμος Τρικκαίων
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Τρικκαίων επισημαίνει ότι την Τετάρτη (9 Ιανουαρίου) τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί.
Δήμος Μετεώρων
Από τον δήμο Μετεώρων έγινε γνωστό, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ότι σήμερα Τετάρτη, δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή με αποτέλεσμα τον ισχυρό παγετό. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
Δήμος Πύλης
Με απόφαση του δημάρχου Πύλης αύριο Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν, λόγω παγετού, όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου -πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.
Δήμος Φαρκαδόνας
Δεν θα λειτουργήσει κανένα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο ούτε οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Φαρκαδόνας, σύμφωνα με απόφαση της αντιδημαρχίας Παιδείας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Δυτική Μακεδονία

Για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Κοζάνης, τα σχολεία Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Βοΐου θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση των δημάρχων. Επίσης στην ΠΕ Φλώρινας, το ίδιο θα ισχύσει με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών. Στην ΠΕ Γρεβενών με απόφαση των δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν. Στην ΠΕ Καστοριάς, τέλος, με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία θα παραμείνουν επίσης κλειστά.

Νομός Καρδίτσας

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση. Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Νομός Λάρισας

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας και των Φαρσάλων, ενώ στο δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης. Τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους του νομού θα λειτουργήσουν κανονικά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου