Στην Τράπεζα Ελλάδος τα διαθέσιμα των Δήμων.. Και οι ΚΑΠ στους ίδιους λογαριασμούς! | Epirus World

Στην Τράπεζα Ελλάδος τα διαθέσιμα των Δήμων.. Και οι ΚΑΠ στους ίδιους λογαριασμούς!

Στην Τράπεζα Ελλάδος, θα μεταφερθούν υποχρεωτικά πλέον όλα τα διαθέσιμα των Δήμων, καθώς αρκετοί και παρά τις κατά καιρούς οδηγίες της Κυβέρνησης, δεν ανταποκρίθηκαν σε κάτι τέτοιο. Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, όλοι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι στο εξής να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα ενώ στην Τράπεζα Ελλάδος και στους λογαριασμούς που θα διατηρούν θα κατατίθενται από τον Μάρτιο οι κατανομές από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.! Οι περισσότεροι Δήμοι όπως και η ΠΕΔ Ηπείρου αγνοούν προς το παρόν την απόφαση και το ΦΕΚ, ωστόσο η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ζητά την άμεση σύγκληση της ΚΕΔΕ για να συζητηθεί το θέμα!

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 21 Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 24 Ιανουαρίου και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι Δήμοι ανοίγουν υποχρεωτικά λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός τριάντα δηλαδή μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου!
Στον λογαριασμό αυτό μεταφέρουν εντός τριάντα ημερών τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα στον λογαριασμό τους ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα Ελλάδος.
Σημειώνει ακόμη ότι τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που κατανέμονται στους ΟΤΑ θα αποδίδονται από την 1η Μαρτίου υποχρεωτικά στον λογαριασμό που θα τηρούν στην Τράπεζα Ελλάδος.
«Από 01/03/2019 και εφεξής, οι επιχορηγήσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού καταβάλλονται υποχρεωτικά σε πίστωση του λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης που τηρούν οι Φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αιτήματα για τη καταβολή επιχορηγήσεων σε λογαριασμούς των Φορέων σε πιστωτικά ιδρύματα εκτός του ΣΛΘ δεν θα γίνονται δεκτά από την αρμόδια ΓΔΟΥ και το ΓΛΚ. Τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που κατανέμονται, βάσει των σχετικών αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, στους OTA Α΄ και Β΄ Βαθμού, αποδίδονται υποχρεωτικά από την ως άνω ημερομηνία, με μεταφορά από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης που τηρούν οι εν λόγω Φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος», επισημαίνεται στην απόφαση.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου