Η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής στέρησε την εκπροσώπηση του Δήμου στον Φορέα της Λίμνης! | Epirus World

Η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής στέρησε την εκπροσώπηση του Δήμου στον Φορέα της Λίμνης!

Άκαιρες αλλά και αβάσιμες είναι οι διαμαρτυρίες του Δήμου Ιωαννιτών για τον αποκλεισμό του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης. Κι αυτό όχι μόνο γιατί ο ίδιος αδιαφόρησε και δεν κατέθεσε καμία πρόταση στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό μελών που είχε δημοσιοποιήσει από τον Απρίλιο του 2018 το Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά και επειδή τα μέλη της Δημοτικής Αρχής που μετέχουν στην Διοίκηση της ΠΕΔ συναίνεσαν στην εκπροσώπηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής από τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο με αναπληρωτή του τον δημοτικό σύμβουλο Γρηγόρη Γκίκα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα συγκροτείται με βάση το Νόμο που ψηφίστηκε το 2018.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο και ήταν ανοιχτή για περισσότερο από δύο μήνες.

Η Δημοτική Αρχή είτε αδιαφόρησε είτε απλά δεν παρακολούθησε το θέμα, όπως έχει πράξει και με άλλα.

Με αφορμή αυτή την πρόσκληση, τον Μάιο όρισαν εκπροσώπους η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Επιμελητηρίων και ακολούθησαν οι Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις.

Το χειρότερο όμως για τον Δήμο Ιωαννιτών, είναι ότι δύο φορές όπου συζητήθηκε το θέμα στην ΠΕΔ Ηπείρου, δεν διεκδίκησε για τον εαυτό του την εκπροσώπηση!!

Αντίθετα συμφώνησε πλήρως με την εκπροσώπηση από τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο.

Η ΠΕΔ, με παρόντα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Παπαδιώτη, συζήτησε για πρώτη φορά το θέμα τον Μάιο του 2018 και τότε αποφάσισε, ομόφωνα, να ορίσει ως εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα τον δημοτικό σύμβουλο Γρηγόρη Γκίκα με αναπληρωτή του τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο.

Μόλις όμως τον περασμένο Νοέμβριο επανήλθε για να τροποποιήσει την απόφαση αυτή.

Με παρόντα και πάλι τον Γιώργο Παπαδιώτη και ομόφωνα αποφασίζει να ορίσει ως τακτικό μέλος τον Μιχάλη Πλιάκο και αναπληρωματικό τον Γρηγόρη Γκίκα.

Η διαμαρτυρία λοιπόν που ήρθε κατόπιν εορτής είναι μάλλον για τα μάτια του κόσμου και για τις εντυπώσεις… Η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής ήταν αυτή που στέρησε την δυνατότητα εκπροσώπησης της πόλης των Ιωαννίνων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου