Κώστας Τζούμας: Ο Γιαννιώτης επιστήμονας για τον οποίο μιλούν Ευρώπη και Κίνα! | Epirus World

Κώστας Τζούμας: Ο Γιαννιώτης επιστήμονας για τον οποίο μιλούν Ευρώπη και Κίνα!

Τις μέρες που στα Γιάννινα γράφαμε για τα προβλήματα από τη χιονόπτωση, το κλείσιμο των σχολείων από την κακοκαιρία και την αδυναμία να καθαριστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά, ένας άλλος Γιαννιώτης, γέννημα θρέμμα της πόλης, μονοπωλούσε το ενδιαφέρον σε Ευρώπη και Κίνα, υποχρεώνοντας τα μεγαλύτερα και πιο έγκυρα έντυπα του κόσμου να τον κάνουν πρωτοσέλιδο! Πρόκειται για τον Κώστα Τζούμα, τον Γιαννιώτη επιστήμονα και startupper που πούλησε την νεοφυή εταιρεία του στην Γερμανία data Artisans στον κινέζικο κολοσσό Alibaba έναντι του ποσού των 103 εκατομμυρίων δολαρίων! Με την κίνηση αυτή, αλλά κυρίως με την δουλειά που είχε προηγηθεί, έγινε το πρόσωπο της Ευρώπης και όχι μόνο!

Ο Κώστας Τζούμας γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννινα. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο και όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν από τότε ήταν άριστος μαθητής, ανήσυχο πνεύμα κι ένας άνθρωπος που ήθελε να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών που ήταν η πρώτη του επιλογή. Αποφοίτησε το 2007. Μέσα σε πέντε χρόνια δηλαδή είχε ολοκληρώσει το πρώτο βήμα που θα του έδινε το εισιτήριο για την επιτυχία.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Aalborg University στη Δανία, ενώ το Βερολίνο ήταν ο σταθμός του ταξιδιού που έπαιξε τελικά καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του.

Μετέβη στο Βερολίνο για να δουλέψει στο πλαίσιο του μεταδιδακτορικού του ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα της data Artisans.

Η εταιρία ιδρύθηκε από τον ίδιο και τον Stephan Ewen, ανέπτυξε την τεχνολογία Αpache Flink, μία ανοικτή πλατφόρμα αξιοποίησης και επεξεργασίας δεδομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις που γίνεται σε πραγματικό χρόνο και μέσα σε λίγα χρόνια κέντρισε το ενδιαφέρον του Κινέζικου κολοσσού που προχώρησε στην εξαγορά της.

Στόχος του deal, μια νέα πρωτοβουλία γύρω από τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα big data.

Ο Κώστας Τζούμας δείχνει τον δρόμο σε δεκάδες άλλα παιδιά… Άλλωστε πολλοί από την γενιά του, Γιαννιώτες, μεγαλουργούν σήμερα σε πολλές γωνιές του κόσμου… Κι ας μην τους γνωρίζουμε!

Κυνήγησαν τα όνειρά τους και πέτυχαν αυτό που μπορεί στα μαθητικά τους χρόνια να έμοιαζε ανέφικτο και μακρινό!

Νησίδες αριστείας και επιτυχίας!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου