"Πράσινο φως" από το Υπουργείο Πολιτισμού για τα τεύχη δημοπράτησης των εργασιών αντιστήριξης των τοιχοποιών στο Μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Νικόπολης | Epirus World

"Πράσινο φως" από το Υπουργείο Πολιτισμού για τα τεύχη δημοπράτησης των εργασιών αντιστήριξης των τοιχοποιών στο Μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Νικόπολης

Στην έγκριση των τευχών και τον τρόπο δημοπράτησης του έργου "Εργασίες αντιστήριξης των τοιχοποιιών του σκηνικού οικοδομήματος του Μεγάλου Θεάτρου της Αρχαίας Νικόπολης" προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα κομμάτι (ύψους 153.225,76 ευρώ) του έργου "Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (β φάση) το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020” με προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου υποέργου θα παραδοθούν συντηρημένες-στερεωμένες και μερικώς αποκατεστημένες τοιχοποιίες στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της περιμετρικής τοιχοποιίας της στοάς, σημειακά στις υποδομές του κοίλου, στον περιμετρικό αναλημματικό τοίχο, τις αντηρίδες, σημειακά στις εισόδους (ανατολικό, δυτικό και κεντρικό vomitorium), και στη νότια τοιχοποιία της σκηνής.Οι εργασίες θα υλοποιηθούν βάσει εγκεκριμένων μελετών που εκπονήθηκαν από την Ε.Ε. Νικόπολης, καθώς και της μελέτης "αποκατάστασης Ρωμαϊκού Θεάτρου Νικόπολης) που παραχωρήθηκε από το Σωματείο "Διάζωμα". 

Οι εργασίες στο Μεγάλο Θέατρο της Νικόπολης έχουν προχωρήσει σε ποσοστό 50%, ενώ με την ολοκλήρωσή τους θα αναβαθμιστούν οι πολιτιστικές υποδομές του Νομού, καθώς και η αύξηση των τουριστών και των ειδικευμένων επιστημόνων που θα το επισκεφθούν, γεγονός που -σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων, εποχιακών και μονίμων, θέσεων εργασίας- θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου