Ήπειρος… Σε ποιους Δήμους μένουν κλειστά τα σχολεία και που θα λειτουργήσουν | Epirus World

Ήπειρος… Σε ποιους Δήμους μένουν κλειστά τα σχολεία και που θα λειτουργήσουν

Οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες κρατάνε κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ηπείρου. Οι Δήμοι συνεκτιμώντας την κατάσταση σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης αποφάσισαν για την λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Στο Δήμο Ιωαννιτών ανακοινώθηκε ήδη από νωρίς το μεσημέρι ότι οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη. Έτσι οι διακοπές για μαθητές και εκπαιδευτικούς παίρνουν μικρή παράταση. Ο Δήμος υποστηρίζει ότι η χαμηλή θερμοκρασία που θα επικρατεί το πρωί καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι ως εξής:
Στους Δήμους Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας και Μετσόβου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά εξ αιτίας του ψύχους και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Στην Κόνιτσα ο προγραμματισμός είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις εννέα και μισή το πρωί, ωστόσο η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το βράδυ, στην περίπτωση που σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις ή αλλάξουν τα καιρικά δεδομένα.
Στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων θα λειτουργήσουν κανονικά και τέλος στο Δήμο Πωγωνίου το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου θα μείνουν κλειστά ενώ τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν. Στην περίπτωση που αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.
Στο Νομό Άρτας
Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων και με βασικό κριτήριο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στις 8 και 9 Ιανουαρίου.
Μετά από εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία στις Τ.Κ. Αμμοτόπου, Κορφοβουνίου και Ροδαυγής, λόγω του πάγου που υπάρχει στα προαύλια των σχολείων αυτών, εξαιτίας των τελευταίων χιονοπτώσεων, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στον Δήμο Νικολάου Σκουφά.
Στο Νομό Πρέβεζας
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία και στους τρεις Δήμους του Νομού Πρέβεζας. Ήδη υπάρχει πρόνοια η θέρμανση να ανοίξει νωρίτερα ώστε οι αίθουσες να ζεσταθούν μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.
Οι Δήμοι Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, οι θερμοκρασίες όμως είναι σε χαμηλά επίπεδα.
Στο Νομό Θεσπρωτίας
Στο Νομό Θεσπρωτίας κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Στο Δήμο Σουλίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ίσως όμως δεν γίνουν δρομολόγια από τα ορεινά χωριά της ΔΕ Σουλίου. 
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου