Πέντε διεθνή βραβεία απέσπασε βιολογικό ελαιόλαδο από την Πρέβεζα | Epirus World

Πέντε διεθνή βραβεία απέσπασε βιολογικό ελαιόλαδο από την Πρέβεζα

Επτά χρόνια έντονης δραστηριότητας στον αγροτικό τομέα και συγκεκριμένα σε ελαιοποιήσιμες ελιές κορωνέικης ποικιλίας, συμπληρώνει ο 36 χρονος Βασίλης Ρούσσας.
Ο ίδιος μιλώντας στο περιοδικό «ΕΠΙ ΓΗΣ» αναφέρθηκε στην πενταπλή βράβευση του βιολογικού ελαιολάδου «Ποίημα – Poiema», που παράγει. Συγκεκριμένα στο διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου για το 2018, το βιολογικό ελαιόλαδο «Ποίημα-Poiema» απέσπασε το Χρυσό βραβείο ποιότητας, καθώς και 2 πλατινένια και 2 χρυσά για το design της συσκευασίας.
Όπως εξηγεί ο ίδιος » Η επιτυχία δεν έρχεται χωρίς κόπο». Για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλαν τρεις παράγοντες:
  1. Η κατάκτηση της γνώσης γύρω από την αειφορία και την βιοκαλλιέργεια 
  2. Η τυποποίηση του ελαιολάδου
  3. και η γνώση που αποκόμισε από μελέτη και σεμινάρια γύρω από την ποιότητα του ελαιολάδου.
Στα άμεσα σχέδια του είναι η κατασκευή ενός μικρού τυποποιητηρίου με προδιαγραφές (ISO, HACPP),  καθώς και η εφαρμογή σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων, τοποθετώντας καινοτόμα συστήματα ευφυούς γεωργίας στο χωράφι, προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα του ελαιολάδου, την γονιμότητα του εδάφους και τη διατήρηση των φυσικών πόρων.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου