Ένα βήμα πιο κοντά στη δημοπράτησης της Παράκαμψης του δρόμου της Νικόπολης | Epirus World

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημοπράτησης της Παράκαμψης του δρόμου της Νικόπολης

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την δημοπράτηση του μεγάλου έργου Παράκαμψης της Νικόπολης πραγματοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.Ο λόγος για τον χαρακτηρισμό και την κατάταξη στο Εθνικό Δίκτυο και ανάληψη ευθύνης συντήρησης των δύο κύριων οδικών αξόνων της μελέτης "Συγκοινωνιακών Έργων Ανάδειξης Αρχαιολογικού Χώρου Νικόπολης (Αρχαιολογικό Πάρκο Νικόπολης)" που συνδέονται με το Εθνικό Δίκτυο και ειδικότερα του κύριου οδικού άξονα της μελέτης που χωροθετείται από τον κόμβο Ακρίβη έως τον κόμβο Μονολιθίου ,και της κύριας οδικής Αρτηρίας ΒΙ.ΠΕ, που χωροθετείται ως νέος οδικός Άξονας βορείως της ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας). 

Όπως δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Αντιπεριφειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, η πράξη χαρακτηρισμού αποτελεί ένα από τα τελευταία στάδια πριν τη δημοπράτηση του έργου η οποία τοποθετείται μέσα στην άνοιξη. Να θυμίσουμε ότι η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης (προϋπολογισμού περίπου 26 εκατομμυρίων ευρώ) θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου ενώ ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα να κατασκευαστεί μια σύγχρονη διαδρομή από και προς την πόλη.Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ληφθούν αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις και θα ακολουθήσει η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ώστε να περάσει στο στάδιο της δημοπράτησης.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου