Σε ρυθμούς ψηφοδελτίων οι υποψήφιοι για τον Δήμο Ιωαννιτών! | Epirus World

Σε ρυθμούς ψηφοδελτίων οι υποψήφιοι για τον Δήμο Ιωαννιτών!

Το ενδιαφέρον τις ημέρες αυτές επικεντρώνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Κρίσιμη η ώρα της ψήφου εμπιστοσύνης καθώς το αποτέλεσμα θα δρομολογήσει τα γεγονότα του επόμενου διαστήματος και ενδεχομένως τον χρόνο των εθνικών εκλογών. Εν αναμονή λοιπόν όλων αυτών, το θερμόμετρο αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία οδηγείται τον Μάιο στις κάλπες. Κι αν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου πέρασε έχοντας ως κυρίαρχο θέμα την κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις, το επόμενο διάστημα το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν οι κινήσεις των υποψήφιων δημάρχων.

Ήδη οι διεργασίες εντείνονται με πρώτο και κύριο στόχο την συγκρότηση ψηφοδελτίων. Πρόκειται για μία προσπάθεια επίπονη και χρονοβόρα κυρίως σε ότι αφορά τις Κοινότητες των Δήμων και τους πυρήνες που θέλουν να δημιουργήσουν σε αυτές όλες οι παρατάξεις.

Η σημερινή παράταξη της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, εκτιμά ότι βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, όμως απομένει να φανεί στην πράξη πόσοι από τους εν ενεργεία αιρετούς στο Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια θα ακολουθήσουν.

Δύο στελέχη από την ίδια παράταξη, ο Νίκος Γκόλας και ο Θανάσης Μανταλόβας, εγκαταλείπουν τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς θα μετέχουν στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ και θα διεκδικήσουν θέση στα βουλευτικά έδρανα.

Είναι άγνωστες μέχρι στιγμής οι επιλογές της παράταξης του Παντελή Κολόκα, που αποτελεί συνιστώσα της σημερινής δημοτικής αρχής.

Ο ίδιος ο κ. Κολόκας δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως είναι άγνωστο αν η κίνησή του θα συνεχίσει να στηρίζει τον Θωμά Μπέγκα ή θα οδηγηθεί σε άλλες επιλογές.

Τις τελευταίες ημέρες, και όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις, έχει εντείνει την δραστηριότητά του ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ. Ο υποψήφιος δήμαρχος φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει τον βασικό κορμό του κεντρικού ψηφοδελτίου όπως και το μεγαλύτερο μέρος των τοπικών ψηφοδελτίων. Παράλληλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα καταθέτει θέσεις και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα που ανακύπτουν.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται και η Τατιάνα Καλογιάννη. Η αντιπεριφερειάρχης έχοντας και την συνδρομή του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού της στις 23 Ιανουαρίου. Εκεί αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα πρώτα πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό της.

Ο Νίκος Γκόντας από την πλευρά του συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις με μέλη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» ενώ κάνει ανοίγματα σε νέους και σε χώρους πέραν αυτού της Νέας Δημοκρατίας.

Στην παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, ανέλαβε καθήκοντα η νέα γραμματεία που είχε αναδειχθεί κατά την τελευταία γενική συνέλευση και πιθανότατα αυτή θα την οδηγήσει μέχρι τις εκλογές. Η παράταξη θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις εξίμισι το απόγευμα στο ξενοδοχείο Olympic, σε μία εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό και σίγουρα με άρωμα εκλογών.

Οι διεργασίες συνεχίζονται για την κατάρτιση ψηφοδελτίων τόσο στην Λαική Συσπείρωση όσο και στις κινήσεις της Αριστεράς.

Την ίδια ώρα μεγάλος άγνωστος «Χ» παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από ένα δίμηνο έντονων διεργασιών και διαβουλεύσεων που δεν οδήγησαν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η παράταξή του θα κατέλθει αυτόνομα με ή χωρίς τον Λάζαρο Νάτση στη θέση του επικεφαλής ή αν θα αναζητηθούν άλλες συνεργασίες και σε ποιο βάθος χρόνου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου