Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο ΤΕΙ… Στο Γενικό Χημείο ο ύποπτος φάκελος! | Epirus World

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο ΤΕΙ… Στο Γενικό Χημείο ο ύποπτος φάκελος!

Τηρώντας λέξη προς λέξη όσα προβλέπει το μνημόνιο ενεργειών για παρόμοιες περιπτώσεις και καταστάσεις η ομάδα της ΕΜΑΚ Ηπείρου ολοκλήρωσε τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Άρτα και απομάκρυνε τον ύποπτο φάκελο που είχε φτάσει με αποστολή από την Ινδία. Στο ΤΕΙ μετέβησαν τρία οχήματα με οκτώ άνδρες της ΕΜΑΚ και της ομάδας αντιμετώπισης χημικών, βιολογικών και ραδιολογικών απειλών. Όπως δήλωσε στο Epiruspost ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Βαγγέλης Μπαλατσός ήταν η πρώτη φορά που στην Ήπειρο, η υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει τέτοιο συμβάν.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αρχικά είχε ενημερωθεί να μεταβεί στην Κέρκυρα όπου υπήρξε ανάλογο συμβάν στο Πανεπιστήμιο.
Τελικά όμως αντιμετωπίστηκε από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στις τρεις και μισή το μεσημέρι δέχθηκε την κλήση από την γραμματεία του ΤΕΙ στην Άρτα και αμέσως σήμανε συναγερμός.
Τρία οχήματα και οκτώ άτομα μετέβησαν στους χώρους και με όλα τα μέτρα προστασίας και πλήρη απομόνωση από το φυσικό περιβάλλον έκαναν τον απαιτούμενο έλεγχο.
Ο φάκελος με το ύποπτο υλικό ήταν στον δεύτερο όροφο. Από κει παρελήφθη και τοποθετήθηκε σε πλαστικό δοχείο με διπλή σφράγιση ώστε να μεταφερθεί και να παραδοθεί στην υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους, στα Γιάννινα.
Από το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ έγινε πλήρης έλεγχος στους χώρους του ΤΕΙ για πιθανή διαρροή υλικού, όμως δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο.
«Ήταν η πρώτη φορά στην Ήπειρο που κληθήκαμε για έλεγχο ύποπτου φακέλου. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα όσα προβλέπονται για ανάλογες περιπτώσεις», σημείωσε ο κ. Μπαλατσός.
Για προληπτικούς λόγους έξι υπάλληλοι του ΤΕΙ που είχαν έρθει σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Άρτας για τις απαιτούμενες εξετάσεις.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου