"Σύμπραξη" Δήμου -Π.Ε Πρέβεζας για την αναβάθμιση του Αλιευτικού Καταφυγίου στον Μύτικα | Epirus World

"Σύμπραξη" Δήμου -Π.Ε Πρέβεζας για την αναβάθμιση του Αλιευτικού Καταφυγίου στον Μύτικα

Σήμερα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Την έγκριση της Προγραμματικης Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και της Περιφέρειας Ηπείρου -Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για την εκτέλεση του έργου "Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας" προϋπολογισμού 2.887.000,00 αναμένεται να επικυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται ανακατασκευή της εξωτερικής θωράκισης του προσήνεμου μώλου και κατασκευή προφυλακτηρίου τοιχίου, επέκταση προσήνεμου μώλου, επέκταση και ανακατασκευή υπήνεμου μώλου, κατασκευή ξύλινης “πασαρέλας” στην αμμώδη παραλία για την εξασφάλιση νέων θέσεων προσωρινής αγκυροβολίας σκαφών και κατασκευή κλίνης ανέλκυσης/καθέλκυσης μικρών σκαφών κοντά στη ρίζα του υπήνεμου μώλου. Οι παρεχόμενες εργασίες θα είναι υδροδότηση-ηλεκτροδότηση σκαφών καθώς και εξοπλισμός πρόσδεσης σκαφών, ενώ σε υποέργο περιλαμβάνονται αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες.

Το έργο έχει ως στόχο την ασφάλεια και λειτουργικότητα του καταφυγίου, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αλιείς αλλά και στα τουριστικά σκάφη που καταπλέουν στην περιοχή προκειμένου το καταφύγιο να γίνει "πόλος έλξης" στην ευρύτερη παράκτια περιοχή του Ν.Πρέβεζας και να αποτελέσει οργανωμένο σταθμό στο δίκτυο καταφυγίων της περιοχής.Τα έργα βελτίωσης του καταφυγίου θα αξιοποιήσουν το διαθέσιμο θαλάσσιο χώρο της υφιστάμενης λιμενολεκάνης, παρέχοντας δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερου αριθμού αλλά και μεγέθους σκαφών.Παράλληλα "αίρονται" τα προβλήματα της υφιστάμενης λιμενικής υποδομής με αποκατάσταση των ζημιών του υπήνεμου μώλου, καλύτερη θωράκιση του προσήνεμου και κρηπίδωση της παραλιακής πλευράς του καταφυγίου.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου