Κοντά στο ρεκόρ ψύχους… έρχονται νέες χιονοπτώσεις | Epirus World

Κοντά στο ρεκόρ ψύχους… έρχονται νέες χιονοπτώσεις

Κοντά στο ιστορικό ρεκόρ ψύχους που έχει καταγραφεί στα Γιάννινα βρέθηκε τις ημέρες αυτές η πόλη. Η χαμηλότερη θερμοκρασία, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει σημειωθεί τον Ιανουάριο του 1966 και ήταν δεκατρείς βαθμοί υπό το μηδέν. Την ημέρα των Θεοφανείων η πόλη άγγιξε την ίδια τιμή, ενώ ο υδράργυρος θα παραμείνει καθηλωμένος και τις επόμενες ημέρες. Ακόμη και τις θερμές ώρες της μέρας μόλις που ξεπερνά το μηδέν! «Έχουμε μία ιδιάζουσα ροή των συστημάτων που δίνει αυτές τις θερμοκρασίες», ανέφερε ο Καθηγητής Μετεωρολογίας Άρης Μπαρτζώκας.

Μάλιστα μίλησε για την ιδιαιτερότητα στην πόλη των Ιωαννίνων η οποία αποτελεί μία «αστική θερμική νησίδα» με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να χιονίζει στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο όχι όμως και μέσα στην πόλη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η τελευταία έντονη χιονόπτωση έπεσε με τον υδράργυρο να είναι πάνω από το μηδέν!

Όμως η βαρυχειμωνιά θα έχει και συνέχεια.

Από το βράδυ της Τρίτης θα υπάρξει μεταβολή του καιρού με νοτιοανατολικά ρεύματα, τα οποία στην διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν αναμένεται να δώσουν νέες χιονοπτώσεις και στην πόλη.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν καθόλη την διάρκεια της Τετάρτης σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

Προς το μεσημέρι ίσως τα Γιάννινα να…. σωθούν από βροχόπτωση όμως η εικόνα είναι προς το παρόν οριακή.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου