Ύποπτος φάκελος και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων | Epirus World

Ύποπτος φάκελος και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έφτασε σήμερα το πρωί ύποπτος φάκελος με αποστολή από την Ινδία.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρχές και η επιχείρηση που έγινε χθες το απόγευμα στο ΤΕΙ στην Άρτα επαναλήφθηκε.

Η ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ παρέλαβε τον φάκελο, από το κτίριο του ταχυδρομείου του Πανεπιστημίου, τον σφράγισε ώστε να παραδοθεί στο Χημείο για ανάλυση.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), από την ανάλυση δειγμάτων άλλων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ) τέθηκε άμεσα  σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να ελέγχει το περιεχόμενο των φακέλων και συγκλήθηκε η προβλεπόμενη ομάδα διαχείρισης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν και δόθηκαν σχετικές  οδηγίες στα ΕΛΤΑ, καθώς και στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η ΓΓΠΠ συνιστά, σε περίπτωση που εντοπιστεί φάκελος με αντίστοιχα ή παρόμοια χαρακτηριστικά, να μην ανοιχθεί, αλλά να ενημερώνεται άμεσα η Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

«Εάν έχει ανοιχτεί, να παραμείνετε στον χώρο που έχει ανοιχτεί ο φάκελος και να ενημερώσετε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες» συμβουλεύει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου