Ένα ακόμη βραβείο διεκδικεί η Περιφέρεια | Epirus World

Ένα ακόμη βραβείο διεκδικεί η Περιφέρεια

H Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να λάβει μέρος για δεύτερη φορά στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό "Sharingand Reuse Awards of IT solutions"  στον οποίο το 2017 κέρδισε το 4ο βραβείο “Certificate of Excellence” στην κατηγορία "περιφερειακό επίπεδο" μεταξύ 118 προτάσεων σε 4 κατηγορίες από χώρες της Ε.Ε.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, ήταν και η μοναδική Ελληνική Πρόταση που έχει βραβευθεί στο ανωτέρω θεσμό.

Η Περιφέρεια σχεδιάζει να συμμετάσχει εκ νέου με τον βελτιωμένο "Οδηγό του Πολίτη", με υπεύθυνο και πάλι τον κ. Νικόλαο Ντέμο, ο οποίος με απόφαση του Περιφερειάρχη και την έγκριση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας έχει αναλάβει τη σχεδίαση και υποστήριξη του δικτυακού τόπου του Οδηγού του Πολίτη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη,  που ήταν και είναι  επικεφαλής του έργου, σε δήλωσή της τονίζει: «Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στον ανωτέρω διαγωνισμό, αποτελούσε πρόκληση. Η βράβευση που έγινε δικαίωσε την προσπάθεια για ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και  αποτέλεσε το ερέθισμα, ώστε και άλλες Περιφέρειες της χώρας να ζητήσουν ενημέρωση και παρουσίαση του "Οδηγού του Πολίτη". Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον κ. Νίκο Ντέμο, προϊστάμενο του Τμήματος "Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη" της Δ/νσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Οφείλω όμως να αναγνωρίσω και να ευχαριστήσω για τη καθοριστική συμβολή του τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλη Μιχελάκη, ο οποίος διευκόλυνε και συνεχίζει να διευκολύνει τον κ. Ντέμο στο έργο του και ιδίως με την έγκριση της συμμετοχής του στον Διαγωνισμό. Είμαι βέβαιη πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και η Περιφέρεια Ηπείρου θα δώσει για μια ακόμη φορά το παρών της στον μεγάλο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, τιμώντας και προβάλλοντας την Ήπειρο και την Ελλάδα, αποδεικνύοντας παράλληλα πως υπάρχει ένα επιστημονικό δυναμικό στο Δημόσιο Τομέα με διάθεση προσφοράς, γνώσεις και ιδέες που μπορούν να τις υλοποιήσουν και πέραν των στενών υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων αν έχουν την κατάλληλη στήριξη και ενθάρρυνση της Διοίκησης. Το αποτέλεσμα τέτοιων δράσεων, καταλήγει προς όφελος των πολιτών και του Δημοσίου μέσω της απλούστευσης διαδικασιών και εξοικονόμησης πόρων, όπως συμβαίνει και με τον Οδηγό του Πολίτη».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου