Σ’ επιφυλακή η Ήπειρος… 4.000 τόνοι αλατιού στους δρόμους! | Epirus World

Σ’ επιφυλακή η Ήπειρος… 4.000 τόνοι αλατιού στους δρόμους!

Στο Νομό Ιωαννίνων, στα ορεινά της Άρτας και σε τμήματα της Θεσπρωτίας εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Επί μία βδομάδα περίπου, η Ήπειρος –που ξέρει από βαρυχειμωνιά- έχει δεχθεί αλλεπάλληλα κύματα έντονων καιρικών φαινομένων ενώ για μέρες βρέθηκε στην κατάψυξη. Όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας και των Δήμων είναι επί ποδός. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι τεράστιες ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα απαιτηθεί χρόνος ωσότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με έναν πρώτο, σύντομο απολογισμό που έκανε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης,καθ’ όλο αυτό το διάστημα η Διεύθυνση  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, με μηχανήματα της Υπηρεσίας, αλλά και με όλα τα διαθέσιμα ιδιωτικά έχει καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τον αποχιονισμό του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, στον αποχιονισμό κεντρικών αρτηριών που οδηγούν σε νοσοκομεία και υπηρεσίες τις οποίες προσεγγίζει μεγάλος αριθμός πολιτών, έχει συνδράμει όλους ανεξαιρέτως τους δήμους και τους φορείς που έχουν υποβάλλει αιτήματα, διαθέτοντας μηχανήματα και μεγάλες ποσότητες αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού.
Ενδεικτικό του ακραίου και για την Ήπειρο καιρικού φαινομένου, χιονόπτωσης και μεγάλης διάρκειας πολικών θερμοκρασιών, είναι η διάθεση μέχρι και σήμερα άνω των 4.000 τόνων αλατιού για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο εθνικό, επαρχιακό και σε βασικούς δημοτικούς οδικούς άξονες. Μετά την εξάντληση των αποθεμάτων τόσο του περασμένου έτους, όσο και του τρέχοντος η Περιφέρεια προχώρησε σήμερα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην προμήθεια άλλων 450 τόνων αλατιού από τις (Κρατικές) Ελληνικές  Αλυκές Α.Ε Μεσολογγίου.
«Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και ειδικά το προσωπικό που εργάζεται στην Πολιτική Προστασία υπερέβαλαν εαυτούς και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την πολυήμερη προσπάθεια που καταβάλλουν. Δεν υπήρξε αίτημα Δήμου, φορέων ή πολίτη που να μην απαντηθεί και να μην αναζητηθεί λύση είτε άμεσα από την Περιφέρεια, είτε σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους. Ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες, δεν έμεινε κεντρικός δρόμος που να οδηγεί σε τοπική κοινότητα κλειστός», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ετοιμότητα και επιφυλακή θα υπάρχει και τις επόμενες ημέρες καθώς τα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να απασχολούν την Ήπειρο.  
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου