25 εκατομμύρια για τον «Μυθικό Αχέροντα» | Epirus World

25 εκατομμύρια για τον «Μυθικό Αχέροντα»

Μία από τις πιο φιλόδοξες, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στην Ήπειρο, παρόμοιας εμβέλειας με αυτή των πολιτιστικών διαδρομών, αποτελεί το πρόγραμμα του μυθικού Αχέροντα.

Ένα πρόγραμμα που επεξεργάστηκε η ΜΟΔ, ύστερα από πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως των Δήμων Σουλίου και Πάργας και μπορεί σταδιακά να περάσει στην φάση της υλοποίησης.

Κατά την ημερίδα που έγινε στην Γλυκή και παρουσιάστηκε το σύνολο της παρέμβασης ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων Παναγιώτης Κορκολής, υπογράμμισε άλλωστε ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν άμεσα δράσεις του προγράμματος.

Το πρόγραμμα του μυθικού Αχέροντα συνδιάζει παρεμβάσεις ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της παραγωγής τοπικών προιόντων.

Ο κ. Κορκολής υπογράμμισε ότι το ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου θα έχει ενισχυμένα κονδύλια για τις Περιφέρειες και κυρίως για τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις.

Ανέφερε δε ότι ορισμένες από τις δράσεις μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα με κονδύλια είτε από τον Φιλόδημο είτε από άλλα προγράμματα που τρέχουν.

Το σύνολο των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατομμυρίων.

Σημεία κλειδιά για το Πρόγραμμα αποτελούν δράσεις για τους επισκέπτες όπως, η «Κάθοδος στον Άδη» μέσω εικονικής πραγματικότητας, η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα, η αναβάθμιση της εικόνας των υποδομών της περιοχής, η ανάπτυξη τοπικής γαστρονομίας στηριγμένη στην τοπική παράδοση και σε τοπικά προϊόντα, και δράσεις όπως η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών, η ανάδειξη ιστορικών μνημείων, η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και η δημιουργία συνεργατικού σχήματος των τοπικών επιχειρήσεων.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου